Hoppa till sidans innehåll

Succé för Aktiva Karlskoga

21 SEP 2020 21:30
Som tidigare antytts har intresset i år varit mycket stort för Aktiva Karlskoga vilket nu även kan ses när vi räknat ihop inlämnade svar. Nästan 1000 personer lämnade in sitt svar för "huvudkartan"!
  • Uppdaterad: 21 SEP 2020 21:30

Årets Aktiva Karlskoga, det 7:e i ordningen, har slagit alla rekord avseende intresse och 2020 års säsong är nu till ända. Kvarstår gör den traditionsenliga avslutningen vid klubblokalen på Näset den 26/9 som i år kommer bli kraftigt förenklad på grund av rådande pandemi.

I år har man även kunnat leta reda på samarbetspartnern Karlskoga Energi och Miljös stolpe och tidigare års bildgåta har varit ersatt av en bildkarta där man skulle para ihop bilder med kontroller i stadens centrala delar. Under semesterperioden fanns även en extrakarta tillgänglig där man kunde leta kontroller vid naturreservatet Fuxboudden.

Av de som letat efter de röda stolparna har nästan tusen personer (962) lämnat in sin talong vilket är ett nytt rekord! Därtill finns ett mörkertal då alla inte lämnar in. Den ack så kluriga bildkartan lyckades hela 306 personer ”knäcka” och nästan 250 personer togs sig ut till Fuxboudden för att leta reda på kontrollerna där. Dessutom har kartan nyttjats av skolorna i östra Karlskoga för en friluftsdag och delvis i idrottsundervisningen.

Även om intresset varit större än någonsin har Aktiva Karlskoga år efter år haft många deltagare och det har blivit en omtyckt motionsaktivitet för alla åldrar. En del av ökningen beror kanske på att många aktiviteter där man samlas har blivit inställda. Att leta stolparna har man kunnat göra utan trängsel och dessutom utomhus. Redan i våras kunde man ana att det skulle bli ett rekordår då intresset var enormt och många frågade efter kartorna som blev några dagar försenade från tryckeriet.

Det är många som varit engagerade i Aktiva Karlskoga där Erik Ziljat, Louise Elgh och Christer Nälemark tillsammans med Ritha Petri Jonsson, Mats Welander och Anders Eriksson tagit fram karta, jagat sponsorer och hanterat stolpar. Dessutom har många medlemmar hjälpt till med utdelningen i våras. Kvar för i år är som sagt avslutningen men Erik har redan börjat skissa på Aktiva kartorna för 2021, 2022, 2023 och arbetet med att hitta sponsorer för att dra runt nästa säsong har nu påbörjats.

Skribent: Christer Persson
E-post: Adressen Gömd

 

EventorBanner

livelox-loga

Postadress:
OK Djerf - Orientering
Box 212
69124 Karlskoga

Besöksadress:
Strandparksvägen 9
69141 Karlskoga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info