Hoppa till sidans innehåll

Succé för ungdomsarrangemanget

24 MAJ 2020 21:42
Fyra startgrupper, två startplatser och två målplatser på varsin sida en bit från parkering och sekreteriatsplats. Anders Pelander hade på varsin sida av Kedjeåsen format ett coronasäkrat arrangemang för ungdomarna från Värmland och Örebro Län.
  • Uppdaterad: 24 MAJ 2020 21:42

Söndagen den 14:e maj anordnade OK Djerf ett ungdomsarrangemang i Kedjeåsen. Initiativtagaren och banläggaren, Anders Pelander, hade utformat arrangemanget för att särskilt undvika folksamlingar. Tävlingen genomfördes med två startplatser och två mål en bit ifrån och på varsin sida om ”Grusgropen” i Kedjeåsen, som tjänstgjorde som parkering och stor plats för sekretariatet. Transport till och från mål skedde efter enkelriktade stigar.

Utöver ungdomsklasser från U1/U2 upp till DH18 erbjöds också motionsorientering för medföljande föräldrar och chaufförer. Även detta med tanke på att minska risken för folksamlingar.

Arrangemanget blev - trots riktigt busväder - något av en succé med över 150 anmälda. Därför fick de ursprungligen tänkta tre startgrupperna utökas till fyra.

Proceduren med startgrupper fungerade mycket bra: Det var aldrig mer än ca 35 löpare i någon startgrupp och alla löpare kom punktligt till sin start så det blev aldrig trångt runt fållorna.

Resultatmässigt tog Djerf fem "virtuella" pallplatser (resultatet redovisades endast på nätet), genom två förstaplatser: Linus Bodin-Liliegren i H12 och Max Hahne i U1; en andraplats genom Rasmus Pettersson i H18; samt två tredjeplatser till Lin Pelander, D10 och Ellen Pelander, D16.

Arrangemang- och tekniksektionen tackar också alla frivilliga funktionärer för ett fantastiskt jobb i ruskvädret.

Skribent: Anders Wahlström
Epost: Adressen Gömd

 

EventorBanner

livelox-loga

Postadress:
OK Djerf - Orientering
Box 212
69124 Karlskoga

Besöksadress:
Strandparksvägen 9
69141 Karlskoga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info