Hoppa till sidans innehåll

Träningsvecka - PM

17 JUN 2020 20:54
Ellen och Jonna har sammanställt lite mer information inför nästa veckas träningar.
  • Uppdaterad: 17 JUN 2020 20:54

Hej! Vi har nu lagt klart alla träningar och ser fram emot nästa vecka! Här kommer mer och tydligare information och beskrivningar av träningarna samt vad man bör och inte bör ha med sig.

Max i 48 vid varje samlingstid, det finns tillräckligt med platser för att alla ska kunna anmäla sig, alla intresserade djerfare är välkomna. Anmäl även din skugga. Den första samlingstiden är främst riktad till ungdomar och den senare till vuxna, men vi förstår såklart om ni behöver anmäla er i ”den andra”.

Anmäl dig HÄR , om du ej kan ditt inlogg till eventor skicka ett sms till Ellen: 072 723 82 75, så fixar hon det!

MÅNDAG 22/6

Var: Sandtorpsudden parkering (59.3241377, 14.5701366)

Träning: Poängorientering. Varje kontroll har en viss poäng och det gäller att samla så många poäng som möjligt på en timme. Hinner man ta alla innan timmen har passerat får man extrapoäng för varje minut. Vi kommer att sätta ihop en resultatlista med dom som vill det.

Svårighetsgrad: Du väljer ju själv vilka kontroller du vill ta, och det finns både lättare och svårare. Känner du dig osäker så går det såklart bra att springa ihop med någon annan eller tillsammans med en skugga. Vi vill dock vara tydliga med att vi ej kan erbjuda uppföljning, utan fixas isåfall själv.

Övrig info: Ta med egen klocka (om du har), så att du kan ha koll på tiden då du endast har en timme på dig. Ta med ombyte... Såklart så får man bada efteråt, men då gör man det på egen ”risk”. Ta gärna med egen plastficka.

Sportident: Nej! Dock lånar vi ut penna och papper som kommer att behövas till träningen.

 TISDAG 23/6

Var: Båsbergen, vik av på grusväg längs med Noravägen. (59.3546922, 14.5682112)

Träning: Momentbana. Övar på olika orienteringsmoment längs med bana. Olika moment beroende på svårighetsgrad. Gemensamt för alla är att banan startar med en linjeorientering.

Svårighetsgrad: Vit, Gul, Orange, Violett/Svart. Behärskar man vit bana och är helt säker på det behövs ej uppföljning, annars rekommenderar vi att antingen springa med en kompis eller ta med sig en egen uppföljare.

Övrig info: Ta med egen plastficka. Om du har möjlighet- cykla gärna, då det finn begränsat med parkeringsmöjligheter. Någon utav oss kommer att stå vid Noravägen och se till så att alla kommer säkert över vägen samt inte kör förbi uppfarten.

Sportident: Nej!

 ONSDAG 24/6

Var: Österledsskolan, parkeringen i närheten av fotbollsplan. (59.3313098, 14.5684471)

Träning: Extravaganzasprint! Eftersom våran älskade Skara sommarlandssprinten blev inställd i år pga Corona så ville vi såklart försöka ersätta den!. Kartan är omgjord (för tre av fyra banor) så vi bjuder på en klurig sprintorientering i känd miljö.

Svårighetsgrad: Vi bjuder på fyra banor; Kort lätt, Kort svår, Mellan och Lång. Kort lätt är en helt vanlig sprint. Kort svår, Mellan och Långa är gafflade. Kort svårs karta är lite mindre omgjord och är en bra bana att testa extravaganza för första gången.

Övrig info: Ta med angivelsehållare, inga definitioner tryckta på kartan! För dom som vill springa masstart – start ca 15 minuter efter samlingstid (rekommenderas starkt, riktigt kul!)

Sportident: Ja! Finns att låna vid behov.

 TORSDAG 25/6

Var: Nobelparkeringen, (59.3378304, 14.5203397)

Träning: Skogssprint med MOL-liknande upplägg. Efteråt så erbjuds även labyrintorientering för dom som vill.

Svårighetsgrad: Tre banor – Korta, Mellan, Långa. Svårare ju längre bana du tar.

Övrig info: Kort är vit/gul, så om du är osäker bör du ta med egen uppföljning. Resultatlista samt winsplit kommer att läggas upp. Heltäckande klädsel gäller trots sprint. Ta med egen plastficka. Definition tryckt på kartan.

Sportident: Ja! Finns att låna vid behov.

 FREDAG 26/6

Var: Aggerudsspåret, (59.3065481, 14.5121381)

Träning: Korridorslingor. Det finns tre olika slingor per svårighetsgrad, förutom den grön/vita. Går bra att springa tillsammans med någon, vi håller oss omkring samma område.

Svårighetsgrad: Grön/vit (endast en slinga), Gul, Orange, Violett. De flesta som behärskar en vit bana bör behärska den gula banan.

Övrig info: Ta med egen plastficka. Ellen är själv denna dag, så var snälla😊😊😊

Sportident: Nej!

Såklart är det kul om ni vill gå igenom banan efter avslutat lopp, vi deltar gärna, men vi gör det med lagomt avstånd. Kom inte om du är sjuk eller i riskgrupp. Det ser ut att bli varmt, så ta med vatten samt återhämtningsmål. Finns ej toalett vid någon av träningarna.

Skribent: Ellen och Jonna
Epost: Adressen Gömd

 

EventorBanner

livelox-loga

Postadress:
OK Djerf - Orientering
Box 212
69124 Karlskoga

Besöksadress:
Strandparksvägen 9
69141 Karlskoga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info