Hoppa till sidans innehåll

Träningsveckan

05 JUL 2020 20:31
Ellen och Jonna genomförde under förra veckan 5 stycken träningstillfällen och här kommer deras berättelse om hur det var att anordna träningarna.
  • Skapad: 05 JUL 2020 20:31

Förra veckan ordnade vi (Ellen och Jonna) en träningsvecka. Den bestod av varierande träningar vi sällan har i Djerf. Här kommer en sammanfattning av dagarna samt kommentarer från vissa av de deltagare som var med på allra flesta träningar.

Veckan började med en Poängorientering vid Sandtorpsudden. Träningen gick ut på att ta så många poäng som möjligt på en timme. Poäng fick man genom att besöka olika kontroller, där varje kontroll gav mellan 5-25 poäng. Rasmus blev överlägsen segrare i vuxenklassen, han lyckades ta alla kontroller på bara 50 min vilket gav honom hela 320p. Vi hade sämst väder denna dag (spöregn och knott), men det var inga sura miner för det.

Poängorienteringen var den roligaste träningen tycker jag, jag tappade två pennor men det gjorde inget. Det blev också svårt för att man inte hade en ordning man skulle ta kontrollerna i” - Matilda HR

Poängorienteringen blev väldigt social eftersom alla både startade och gick i mål ungefär samtidigt. Dessutom såg man många utefter banan vilket också förhöjde stämningen.” - Anders P

Poängorienteringen var min favorit, vädret var också bäst denna dag” - Elin Lindblad

På tisdagen hade vi bättre väder. Denna dagen sågs vi i Båsbergen för en momentbana. Banorna bestod av allt ifrån linjeorientering till kontrollplock, kompassträckor, vägval samt snitslade sträckor för de yngre. Alla sprang sin bana i sitt tempo och förhoppningsvis lyckades man utveckla sin teknik något iallafall.

Jag gillade momentbanan väldigt mycket eftersom det var så varierat. Terrängen blev också tekniskt utmanande samtidigt som man fick ta i lite fysiskt. Väldigt bra träningspass.” - Anders P

Det diskuterades och analyserades mycket efter tisdagens träning.

Vi (Ellen och Jonna) hade redan i tidigt skede av planeringen insett hur saknad Skara Sommarlandssprinten var, och bestämde oss för att göra någonting så likt det som möjligt. Självklart kunde vi tyvärr inte erbjuda vattenrutschbanor och karuseller efteråt, eller vattenhinder längs banan, men ändra kartan kunde vi. Så på onsdagen samlades vi vid Österledsskolan för att ha masstart med en extravaganzasprint. Varje bana var dessutom gafflad, vilket tillsammans med att kartan var ändrad ledde till att segrartiden på långa banan låg över 13 min trots att banan var kortare än 2 km.

Extravaganzan var min favoritträning för att den var så speciell, och för att man inte springer det så ofta” - Axel

Extravaganzan var den roligaste träningen för att man fick tänka till ordentligt. Man trodde att man fattat vart man skulle men sen upptäckte man att man inte alls hade gjort det.” - Lena

Extravaganzan var väldigt utmanande trots att det var ett välkänt område som man sprungit i många gånger.” - Rasmus

Torsdagens träning blev den med högst deltagarantal, kanske för att vi marknadsförde den som lik ett Motions-OL. Vi ordnade en skogssprint vid Rävåskullen, med start och mål vid Nobel. Vi erbjöd 3 olika banor, där den längsta var 3,5 km, vilket dock räckte gott och väl för de flesta i den fysiskt utmanande terräng vi höll till vid. Efteråt erbjöd vi också en labyrintorientering för de som ville testa det.

Skogssprinten var tillsammans med extravaganzan min favoritträning, för jag slog Edvard på båda” - Linus

Diskussion av banan efter målgång

Sista träningen väntade korridorslingor i Aggerudsspåret. Denna dag var det väldigt varmt, så de flesta orkade nog lite mindre än vanligt, men alla var åtminstone på gott humör hela dagen. Slingorna va ca 1,5 km var, och vi erbjöd tre slingor per svårighetsgrad mellan gul och violett. Christer hade också denna dag tagit med festisar till alla deltagare, vilket var ett välkommet tillskott med tanke på värmen.

Jag tyckte korridoren var väldigt kul, personligen tycker jag att korridorer i allmänhet är väldigt utvecklande tekniskt eftersom man inte håller jättehögt tempo så man verkligen kan fokusera på orienteringen” - Edvard

Trots värmen var det fart i benen

Jag och Jonna har tyckt att det har varit väldigt lärorikt att få hålla i detta och vill tacka alla deltagare som kom. Vi hoppas såklart att ni också har haft jättekul, och åtminstone fått med er någon lärdom från veckan!

Skribent: Jonna och Ellen
E-post: Adressen Gömd

 

EventorBanner

livelox-loga

Postadress:
OK Djerf - Orientering
Box 212
69124 Karlskoga

Besöksadress:
Strandparksvägen 9
69141 Karlskoga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info