Hoppa till sidans innehåll

Vad gör orienterare vecka 30…

25 JUL 2020 15:43
…när O-ringen ställs in pga pandemi? Ja, att döma av tävlingskalendern i Eventor så arrangeras det klubb- och närtävlingar som aldrig förr.
Även OK Djerf sökte naturligtvis finna en ersättning...
  • Uppdaterad: 25 JUL 2020 15:43

...för uteblivna tävlingar och traditionsenlig samvaro vid långbordet på kvällarna. Onsdagen den 22:e juli bjöds därför in till långbord. Inte i Uppsala, som det var tänkt, utan i Djerfstugan.

Innan långbordet ordnade Anders Wahlström och Bosse Winqvist en träning i motions-OL-format, med lite långdistansinslag. Anders hade lagt banorna på västra delen av Villingsbergskartan, och bjöd på typisk Villingsbergsterräng. Flera av deltagarna påpekade alldeles särskilt efteråt att ett av vägvalen på mellanbanan bjöd på "något tätare" vegetation.

20 löpare kom till start och klassegrare blev: Arvid Johansson, "Korta svår"; Jan Hansson, "Mellan"; och Per Jansson, "Långa". Värt att nämna är också att andraplatsen på "Långa" togs av Daniel Brohede som tillsammans med familjen är nyblivna Djerfare och Karlskogabor. Vi hälsar hjärtligt välkomna.

Vädret i juli är i år av det mer nyckfulla slaget, och det gällde naturligtvis även på onsdagen i fruntimmersveckan. En rejäl regnskur och tillhörande blåsväder lagom till samlingen gjorde att långbordet fick flyttas in i stugan, som som vanligt erbjöd en mysig lokal att samlas i.

Ett trevligt och anspråkslöst arrangemang. Inför nästa år håller vi dock alla tummarna för en riktig femdagarsvecka i Uppsala.

Skribent: Anders Wahlström
E-post: Adressen Gömd

 

EventorBanner

livelox-loga

Postadress:
OK Djerf - Orientering
Box 212
69124 Karlskoga

Besöksadress:
Strandparksvägen 9
69141 Karlskoga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info