Hoppa till sidans innehåll

Vandringsslinga på Fuxboudden

25 MAR 2020 20:12
Ett förslag från Bengt Davidson 2018 var att märka upp en vandringsslinga på Fuxboudden genom den intressanta naturen på udden.
  • Skapad: 25 MAR 2020 20:12

Bengt Davidsson kom med ett förslag 2018 att märka upp en vandrinsslinga på Fuxboudden. En bra idé tyckte många av oss. Planerna var att ha Bengts Vandringsslinga klar till invigningen av Naturreservat Fuxboudden. Slingan är nu uppmärkt med orange markering och är ca 3,5 km lång. Den följer till viss del de befintliga 2,5 och 4 km spåren men i öster följer den sjökanten hela vägen fram till Bastun. Start och slut är Djerfparkeringen. Det är en rundslinga som går att vandra i båda riktningarna. Eftersom reservatsinvigningen är framflyttad vill vi redan nu informera djerfare att den finns.

En mer formel invigning av Bengts Vandringsslinga planeras i samband med reservatsinvigningen. Slingan ska kompletteras med info-skyltar på några platser med text enligt nedan:

"Ett förslag från Bengt Davidson 2018 var att märka upp en vandrinsslinga på Fuxboudden genom den intressanta naturen på udden. Bengts vandringsslinga är en rundslinga på ca 3,5 km och passerar Djerfstugan. Den är märkt med orange markeringar. Lämplig start är parkeringen."

Skribent: Stig Nilsson
Epost: Adressen Gömd

 

EventorBanner

livelox-loga

Postadress:
OK Djerf - Orientering
Box 212
69124 Karlskoga

Besöksadress:
Strandparksvägen 9
69141 Karlskoga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info