Hoppa till sidans innehåll

Vårpremiär i Halland

12 MAR 2020 21:15
18 tappra orienterare ifrån Djerf åkte i år ner till Halland för att delta i den 3-dagars tävling som brukar starta upp tävlingssäsongen för oss.
  • Uppdaterad: 12 MAR 2020 21:15

18 tappra orienterare ifrån Djerf åkte i år ner till Halland för att delta i den 3-dagars tävling som brukar starta upp tävlingssäsongen för oss.

Efter att ha tagit oss ner för Nissastigen i två minibussar på fredag eftermiddagen med matstopp i Gisslaved där de yngre käkade på Burger King och de äldre asiatisk buffé på restaurangen på andra sidan gatan, var det dags för Kattegattnatta utanför Laholm. Tävlingen var en riktig utmaning!

Den gick i ett område med skogsbevuxna sanddynor där det bitvis var så många höjder nära varandra så att det i mörkret var svårt att se vad som var höjd och vad som var sänka. Undertecknad lyckades slå nytt personligt rekord i bomtid med 26 minuter och blev ändå inte helt sist. Bättre lyckades Linus Bodin-Liliegren med en 2:a plats och Rasmus Pettersson med en 3:e plats. Ellen Pellander blev 5:a och Ylva Johansson 10:a. Arvid Johansson gjorde också en bra tävling med en 17:e plats i H16 med 47 startande. Övriga ungdomar sparade sig till helgens tävlingar.

Vi bodde på Good Morning Hotell (efter namnbyte) utanför Halmstad som vi har gjort de senaste åren. Vi packade ihop oss med 4 personer i varje rum på 8:e våningen efter att ha checkat in rätt sent på kvällen.

Medeldistans i ett område vid kusten lite norr om Halmstad stod på programmet på lördagen. Helt annorlunda terräng mot våra skogar i Värmland. Ett ganska platt område med tallskog blandat med en del öppna sandytor som man tvingades kämpa sig över. Bitvis lite lurig orientering med få hållpunkter blandat med ganska lätt stiglöpning gav snabba kilometertider i elitklasserna.

Denna dag fick vi en klasseger när Elin vann D20. Ungdomarna skötte sig bra överlag. Linus åter en pallplats i H12 när han kom 3:a. Axel Lindblad blev 23:a i samma klass med 40 startande. Ellen blev 6:a och Jonna Lindblad blev 21:a i D16. Alexander Jansson blev 21:a i H18.

Mats Welander lyckades bäst i de lite äldre klasserna med en 9:e plats i H60.

På kvällen var vi inbokade på den så kallade OL-buffen. 90% av gästerna på hotellen den här helgen är orienterare. En traditionell höjdpunkt i slutet av middagen är att det anordnas en rolig form av quiz där man matas med 10 papper med olika teman i rask takt med 5 frågor på varje lapp. Djerf delade som vanligt upp sig i ett vuxenlag och ett ungdomslag där vuxenlaget såg sin chans att slå de yngre i någon form av tävling. Det lyckades vi göra det här året. En jordskredsseger som även gjorde att vi segrade i hela tävlingen! Helgen räddad efter två mindre bra orienteringsetapper!

'

 

Innan quizen började fick Linus pris som den Djerfungdom som lyckats bäst i de två första etapperna.

Kvällen avslutades med att vi packade ihop oss i några rum och tittade på melodifestivalen. Sverigefinalen alltid avgörs när vi är Halland.

Upp lite tidigare på söndagen för att avsluta helgen med en långdistans med TC på samma ställe som medeldistansen avgjordes. Om vårsolen värmde lite grand på lördagen kändes söndagen mer som en kall blåsig höstdag. Kallt att vänta på start, men när man väl är i gång glömmer man bort det som vanligt. Eftersom tävlingsområdet var ganska litet blev det delvis samma terräng och kontroller som användes vilket gjorde långdistansen ganska lätt. Mest löpning på stig och avhopp till kontrollerna. Bra löpträning i alla fall som Björn Svensson sa när han gick i mål.

Ingen pallplats för oss Djerfare den här dagen. Elin 4:a och Linus 5:a lyckades bäst rent placeringsmässigt men som ni vet varierar antalet startande rätt mycket i de olika klasserna. Alla kämpade på bra utifrån sina förutsättningar och vi fick en hel del resultat på den övre halvan i klasserna.

Alla var överens om att vi hade haft en bra helg och att det är kul att tävlingssäsongen är igång igen!

/Ulf Nordzell

Fotograf Anna Jansson

Skribent: Christer Persson
Epost: Adressen Gömd

 

EventorBanner

livelox-loga

Postadress:
OK Djerf - Orientering
Box 212
69124 Karlskoga

Besöksadress:
Strandparksvägen 9
69141 Karlskoga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info