Hoppa till sidans innehåll

Om våra spår


3,5- kilometersspåret

Framkomlighet: Lätt

Skyltning: God (färg: orange)

Kupering: Lätt

Kommentar: 3,5 km-spåret är flackare än de andra spåren och går bitvis på ren skogsstig och bitvis på traktorväg. Underlaget är därför varierat mellan mjuk skogsstig och stenig väg. Framkomligheten är mestadels god, men spåret är på några ställen väldigt smalt, speciellt på sommaren när växtligheten är tätare. På 3,5km-spåret får du cykla eller köra vagn med din hund om du vill. På vintern spåras inte 3,5 km-spåret med spårsläde, därför är spåret öppet även för hundar under skidsäsongen!

 

3-kilometerspåret, med elljus

Framkomlighet: Lätt

Skyltning: God (färg: röd)

Kupering: Lätt

Kommentar: Detta barnvagnsvänliga spår används vid vår tipspromenad. Spåret består av bred grusad väg/stig och har endast korta eller flacka backar. Upplyses på kvällen av elljus.

 

5-kilometersspåret

Framkomlighet: Lätt-Medel

Skyltning: God (färg: gul)

Kupering: Lätt

Kommentar: Detta spår innefattar den fruktade ”mördarbacken”. I övrigt är kuperingen lätt. Spåret består av grusad väg och stig, med några partier med rötter.

 

10-kilometersspåret

Framkomlighet: Medel

Skyltning: Delvis bristfällig (färg: blå)

Kupering: Måttlig-Svår

Kommentar: Detta spår är en förlängning av 5-kilometersspåret, och har således varierande kvalitet. 10:an har förutom den redan nämnda ”mördarbacken” ytterligare stigningar. Man får dock betalt för mödan med hänförande utsikter över Habos omnejder. Spåret har under våren utsatts för både vindfällen och avverkning. Detta har lett till att viss vägvisning blivit nerkörd av skogsmaskiner, och en del stigar har förvandlats till traktorvägar. Tilläggas bör även att spåret längst bort passerar genom en kohage, där stigen är otydlig.

 

14-kilometersspåret

Framkomlighet: Medel-Svår

Skyltning: Delvis bristfällig (färg: grön)

Kupering: Måttlig-Svår

Kommentar: Även detta spår är en förlängning av ovan nämnda spår (se ovan). Här får du förutom 10:ans tuffa stigningar och vackra utsikter vildare skog och en häftig naturupplevelse. Skyltar saknas/är trasiga på sina ställen och man får ibland chansa i korsningarna och springa tills man, förhoppningsvis, ser en grön markering. Alltifrån större vägar till krokiga småstigar, med många lämpliga ställen för en skogspicknik. Ett riktigt äventyrsspår. Frågan är: vågar du?

Uppdaterad: 04 APR 2018 19:31
Skribent: Daniel Persson

 

Postadress:
OK Gränsen - Skidor
Box 82
56622 Habo

Kontakt:
Tel: 036-46140
E-post: This is a mailto link