Hoppa till sidans innehåll

Tack alla funktionärer - skidspelen

06 FEB 2021 20:25
Varmt tack till alla kåreiter som hjälpte till före, under samt efter skidspelen detta år. Ingen nämnd men ingen glömd.
  • Skapad: 06 FEB 2021 20:25

Under alla år jag och Agne Nyberg arbetat med denna reklamhantering under skidspelen (vilken är klubbens huvudsyssla/ansvarsområde) så var det här nog ett av de roligare åren.

Detta för att vi var fler än vanligt som kunde jobba före och under skidspelen samt att vi lagt tid på planering och styrning över det arbete som skulle genomföras. Det är inte bara arbete, utan även en hel del trevlig samvaro med återblickar på höjdpunkter under våra karriärer. Absolut inte att förglömma att det var många som hörsammade ropet på hjälp att skruva ner reklam direkt efter tävlingarna (tror vi var ca 20 st Kåreiter som hjälptes åt). Det gick så snabbt att flera funderade vad hände nu…..  Det är kul då många hjälps åt.

För er som inte vet så är OK Kåre en av tolv medlemsklubbar i Svenska Skidspelsföreningen. Svenska Skidspelsföreningen äger i sin tur 40 % av Svenska Skidspelen AB (det bolag som arrangerar Svenska Skidspelen) tillsammans med Svenska Skidförbundet 51% och Falu Kommun 9%.

OK Kåre får ersättning för de timmar som klubben lägger ner under Skidspelen och det är en av de enskilt största inkomstposter som klubben har. Under de år vi varit verksamma och ansvariga för denna syssla har inkomsterna varierat mellan ca 60 tkr till 95 tkr per år.

I år har vi på reklamsidan lagt ner ca 525 timmar på sysslan. Därtill är det andra Kåreiter som volontärmässigt lägger tid på andra sysslor som klubben får ersättning för, t ex Bubo, TV Support mm. Totalt brukar det röra sig om ca 800 timmar per år som medlemmar lägger ner i arbete som OK Kåre får ersättning för.

Ni är varmt välkomna att höra av er till Agne och mig om ni vill veta mer kring denna inkomstbringande aktivitet för klubben och om ni vill vara med o hjälpa till kommande år.

 

/ Anders o Agne

Skribent: Thobias Widelund
Epost: This is a mailto link

Postadress:
OK Kåre - Orientering
Sjulsarvet 100
79191 Falun

Kontakt:
Tel: 0702175494
E-post: This is a mailto link

Se all info

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan