Hoppa till sidans innehåll

Träningsgrupper och träningsdagar


Kåres Barn- och Ungdomsverksamhet innehåller flera olika träningrupper som du kan läsa mer om nedan.

Orientering är en individuell idrott men vi sätter stort fokus på gemenskap och att ha roligt tillsammans. Det övergripande syftet med alla träningsgrupper är att barnen ska känna att de lyckas och utvecklas. Vi kommer att röra oss i skog och mark och lära oss orientera.

Beroende på ålder och grupp skiljer sig kunskapsmålen. Nedan kan ni läsa mera om varje grupps mål. Våra grupper utgår i första hand från barnens ålder och vi försöker anpassa gruppens övningar/nivå utifrån barnens behov och förkunskaper. Alla tränar och de som vill tävlar. Från och med 9-10-gruppen går vi igenom hur det går till att anmäla sig till tävlingar och de som vill får träna på att tävla på våra träningstävlingar. 

Om du är osäker på vilken grupp du ska vara med i kontakta gärna Evelin Magnusson (This is a mailto link), som ansvarar för barn- och ungdomsverksamheten, så hjälper hon dig.

För att kunna delta i OK Kåres barn- och ungdomsverksamhet behöver du vara medlem i OK Kåre. Läs mer om hur du blir medlem och vad det kostar här. Första gången är en ”prova på gång”. Därefter betalar du medlemsavgiften om du vill fortsätta.

OK Kåres ungdomsledare skickar informationsmail under säsongen kring vad som händer. Det är därför viktigt att ledarna har aktuell mailadress. Om ni varit med på någon mailinglista och fallit ifrån - kanske har ni bytt mailadress - så kontakta This is a mailto link så lotsas du tillbaka rätt grupp.

Läs mer om träningsplaneringen för året här.

Träningsdagar 2022

Tisdagar

På våren sker träningen för alla grupper på tisdagar med utgångspunkt från Kårestugan. Efter träningen finns tisdagsfika - korv och smörgås – till försäljning i Kårestugan. På hösten sker träningarna antingen vid Kårestugan eller någonstans i Faluns närområde.

HD12/Skogsrally Födda 2006-2011, startdatum 29 mars. 

10-gruppen, Födda 2012, startdatum 5 april

9-gruppen, Födda 2013, startdatum 5 april

Kontrolljägarna, Födda 2014, startdatum 26 april

Kartkul, Födda 2015, startdatum 26 april

Skogslek, Födda 2016, startdatum 26 april

Onsdagar

Under vinterhalvåret är det Kåregympa på Lugnet. Styrketräning för alla åldrar. Håll koll på facebooksidan OK Kåre träning senior/junior/bredd för mer information.

Torsdagar

På torsdagar, för 9-10, 11-12 och 13-16-grupperna, sker träningen i huvudsak i Faluns närområde med något undantag. Samverkan sker även med övriga sektioner i klubben (Bredd och Elit) men även med Faluns kretsklubbar.

Teknikträning 9-16 år, startdatum 21 april

Träningsgrupper 2022

Skogslek 

Första träningsgruppen är Skogslek där målet är att ha roligt tillsammans och att få en vana, att genom lek, röra sig i skog och mark. Vi lär oss karttecken samt får mera kunskaper om vad orientering är.  

Gruppen är för dig som är född 2016. En vuxen ska vara med barnet på träningarna. 

Vi träffas på tisdagar.

Barn med förälder som är med som ledare får förtur.

Vi vill ha in anmälan före kursstart. Skicka namn, person nr, mobil nr (till ansv vuxen), aktuell e-postadress och bostadsadress till Isak Jakobsson, This is a mailto link, 073-0568674

Gruppen är för närvarande full, men vi sätter gärna barn i kö och hör av oss när det blir lediga platser.

Ledare 2022:

Isak Jakobsson
Sara Sjögren
Zuzana Macúchová
Kajsa/Peter Kolmskog

 

Kartkul

Målet är att ha roligt tillsammans och att få en vana, att genom lek, röra sig i skog och mark. Vi lär oss karttecken och förstår hur saker förhåller sig till varandra genom enkla kartor.

Gruppen är för dig som är född 2015. En vuxen ska vara med barnet på träningarna.

Vi träffas på tisdagar.

Vi vill ha in anmälan före kursstart. Skicka namn, person nr, mobil nr (till ansv vuxen), aktuell e-postadress och bostadsadress till Kristin Dahlqvist, This is a mailto link, 070-658 08 19

Ledare 2022

Kristin Dahlqvist
Jesper Svedberg
Mattias Johansson
Linda Sjögren
Lisa Silvemark
Åsa Andersson
Ida Mattsson
Johan Gossas
Jerk Rönnols
Linda Byström

Kontrolljägarna

Målet är att vi lär oss orienteringens grunder på ett lekfullt sätt. Vi lär oss olika karttecken, färgernas betydelse och hur vi översätter kartan till verkligheten. Vi lär oss att passa kartan. Vi har lekar och övningar där vi tränar för att klara av en grön svårighetsnivå på en bana. En vuxen ska vara med barnet på träningarna.

Här kan du läsa vad grön svårighetsnivå innebär:https://www.svenskorientering.se/tranatavla/klassersvarighets-nivaerberaknadesegrartidersamtbanlangder/Gronniva/

Gruppen är främst för dig som är född 2014. En vuxen ska vara med barnet på träningarna.

Vi träffas på tisdagar.

Vi vill ha in anmälan före kursstart. Ni som har gått Kartkul 2021 har förtur men ska anmäla fortsatt intresse till My Buskqvist. Skicka namn, person nr, mobil nr (till ansv vuxen), aktuell e-postadress och bostadsadress till This is a mailto link, 070-2904739. 

Gruppen är full. Vi hänvisar till grannklubbarna Korsnäs och Karlsbyheden.

Ledare 2022:

My Buskqvist
Samuel Chapman
Anna Persson
Jennie Åkerström
Annika Östman
Fredrik Lundberg
Linda Sjörs
Mikael Backman

9-10-gruppen

Målet är att vi fortsätter att lära oss grunderna på ett lekfullt sätt. Vi har lekar och övningar där vi tränar för att klara av en vit svårighetsnivå på en bana. De som vill får träna på att tävla. Gemenskapen är viktig och alla är välkomna oavsett ambitionsnivå.

Här kan du läsa vad vit svårighetsnivå innebär: 

https://www.svenskorientering.se/tranatavla/klassersvarighets-nivaerberaknadesegrartidersamtbanlangder/Vitniva/

9-gruppen är främst för dig som är född 2013, 10-gruppen för dig som är född 2012.

9-gruppens och 10-gruppens huvudträning är på tisdagar. Det finns även möjlighet att träna på torsdagar tillsammans med 11-12 och 13-16-grupperna. På torsdagar finns inte alltid ledare från 9-10-grupperna utan träningen förutsätter att en förälder är med. Närvaro tas då av ledare i 11-12-gruppen. Information om var teknikträningarna sker skickas ut med informationsmail i ledarna i respektive grupp.

Kontakt 9-gruppen: This is a mailto link, 070-272 63 31

Ledare 2022:

Evelin Magnusson
Lars Persson
Lars Englund
Lars Magnusson
Daniel Sols
Malin Fuhr
Marin Holt Johannessen
Linda Nääs

Kontakt 10-gruppen: Andreas Odlind, This is a mailto link,070-492 51 15

Ledare 2022

Andreas Odlind
Charlotta Olsson
Marit Montelius Risberg
Marika Hagelberg
Linda Wass
Karl Lindgren

11-12-gruppen

Målet är att vi på ett lekfullt sätt fortsätter att utvecklas individuellt och gemensamt. Vi har övningar som arbetar för att klara av gul svårighetsnivå. Gemenskapen är viktig och alla är välkomna oavsett ambitionsnivå.

Ni som har deltagit tidigare ska bekräfta om ni ska fortsätta till Anna via mail. Gruppen är full. Vi hänvisar till grannklubbarna Korsnäs och Karlsbyheden.

Här kan du läsa vad gul svårighetsnivå innebär: 
https://www.svenskorientering.se/tranatavla/klassersvarighets-nivaerberaknadesegrartidersamtbanlangder/Gulniva/

Gruppen är främst för dig som är född 2011 och 2010

Kontakt: Anna Persson, This is a mailto link, 070-346 42 95

På tisdagar är det skogsrally. Lekfull löpträning i olika former med intervaller, orienteringsmoment, löpskolning och styrketräning.

På torsdagarna är det teknikträning på olika platser runt om i Falu kommun. Gruppens ungdomar erbjuds olika svårighetsnivåer på banorna (vit, gul, orange och violett) som var och en, tillsammans med ledaren, väljer utifrån sin egen ol-skicklighet. Information om var teknikträningarna sker skickas ut med informationsmail från ledarna i respektive grupp. 

Ledare 2022

Anna Persson
Jens Ståbi
Henrik Thomson
Anna Nygård
Elin Tysk
Maria Andersson

13-16-gruppen

Vi fortsätter att utvecklas individuellt och gemensamt. Vi har övningar som arbetar för att klara orange-violett svårighetsnivå. Gemenskapen är viktig och alla är välkomna oavsett ambitionsnivå. Deltagarna får också träna på att vara ledare och arrangör.

Här kan du läsa vad orange-violett svårighetsnivå innebär: https://www.svenskorientering.se/tranatavla/klassersvarighets-nivaerberaknadesegrartidersamtbanlangder/Orangeochrodniva/

https://www.svenskorientering.se/tranatavla/klassersvarighets-nivaerberaknadesegrartidersamtbanlangder/Violettniva/

Gruppen är främst för dig som är född 2009-2006.

Kontakt: Daniel Kaipe, This is a mailto link, 070-626 33 66

På tisdagar är det skogsrally. Lekfull löpträning i olika former med intervaller, orienteringsmoment, löpskolning och styrketräning.

På torsdagarna är det teknikträning på olika platser runt om i Falu kommun. Gruppens ungdomar erbjuds olika svårighetsnivåer på banorna (vit, gul, orange och violett) som var och en, tillsammans med ledaren, väljer utifrån sin egen ol-skicklighet. Information om var teknikträningarna sker skickas ut med informationsmail från ledarna i respektive grupp. 

 

Ledare 2022

Patrik Söderqvist
Niclas Sjöblom
Malin Widelund
Anders Oksvold
Kalle Dalin
Daniel Kaipe
Johan Thomson

Uppdaterad: 25 MAR 2018 19:25 Skribent: Boel Nyberg
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
OK Kåre - Orientering
Sjulsarvet 100
79191 Falun

Kontakt:
Tel: 0702175494
E-post: This is a mailto link

Se all info

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan