Hoppa till sidans innehåll

Träningsgrupper och träningsdagar


Kåres Barn- och Ungdomsverksamhet innehåller flera olika träningrupper som du kan läsa mer om här.

Orientering är en individuell idrott men vi sätter stort fokus på gemenskap och att ha roligt tillsammans. Det övergripande syftet med alla träningsgrupper är att barnen ska känna att de lyckas och utvecklas. Vi kommer att röra oss i skog och mark och lära oss orientera.

Beroende på ålder och grupp skiljer sig kunskapsmålen. Nedan kan ni läsa mera om varje grupps mål. Våra grupper utgår i första hand från barnens ålder och vi försöker anpassa gruppens övningar/nivå utifrån barnens behov och förkunskaper. Alla tränar och de som vill tävlar. From 9-10-gruppen går vi igenom hur det går till att anmäla sig till tävlingar och de som vill får träna på att tävla på våra träningstävlingar. 

Om du är osäker på vilken grupp du ska vara med i kontakta gärna Patrik Söderqvist (This is a mailto link), som ansvarar för barn- och ungdomsverksamheten, så hjälper han dig.

För att kunna delta i OK Kåres barn- och ungdomsverksamhet behöver du vara medlem i OK Kåre. Läs mer om hur du blir medlem och vad det kostar här. Första gången är en ”prova på gång”. Därefter betalar du medlemsavgiften om du vill fortsätta.

OK Kåres ungdomsledare skickar informationsmail under säsongen kring vad som händer. Det är därför viktigt att ledarna har aktuell mailadress. Om ni varit med på någon mailinglista och fallit ifrån - kanske har ni bytt mailadress - så kontakta This is a mailto link så lotsas du tillbaka rätt grupp.

Läs mer om träningsplaneringen för året här.

Information om OK Kåres ungdomsverksamhet inför upptakten av vårsäsongen.

Med rådande omständigheter kring Coronaviruset så har OK Kåres ungdomssektion i nuläget gjort ett ställningstagande hur vi bedriver våra träningar den närmaste tiden. Svenska Orienteringsförbundet har en nyhet kring rekommendationer och med det tillsammans med RF:s  information https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/ har vi kommit fram till följande:

OK Kåres ungdomssektion har beslutat att köra träningsverksamheten enligt plan, men vi kommer tillsvidare inte ha någon tisdagsfika med korv-smörgås eller dusch efter träningen, då Kårestugan stängs för gemensamma aktiviteter i samband med träningstillfället. Den närmaste tiden kommer vi också se till att samlingsplatserna för respektive grupp kommer att vara spridda för att undvika större ansamlingar av människor. Tisdagsträningarna kör vi parkering vid Kårestugan och vi kommer ha separata samlingsplatser för respektive grupp runt och kring Kårestugan.

Som vanligt så gäller att vid tecken på förkylning eller sjukdom så stannar man hemma från träningen, för att inte riskera sin egen och andras hälsa. Det samma gäller om någon i din familj är sjuk eller visar symptom, att man avstår gemensamma träningar.

Under våra träningar och samlingar gäller det att hålla avstånd, hålla god hygien och att följa de allmänna råden från Folkhälsomyndigheten. Ledarna kommer att anpassa träningarna utifrån rådande omständigheter. Ungdomssektionen kommer kontinuerligt bevaka utvecklingen och göra justeringar när så krävs. Förändringar meddelas via informationsmail från ledarna.

Träningsdagar 2020

Tisdagar

På våren sker träningen för alla grupper på tisdagar med utgångspunkt från Kårestugan. På hösten sker träningarna antingen vid Kårestugan eller någonstans i Faluns närområde.

Skogsrally 11-16 år,  startdatum 24 mars. 

DH10, 9-10 år, startdatum 24 mars 

Kontrolljägarna, 8 år, startdatum 28 april

Kartkul, 7 år, startdatum 28 april

Skogslek, 6 år,startdatum 28 april

Onsdagar

Under vinterhalvåret är det Kåregympa på Lugnet. Styrketräning för alla åldrar. Håll koll på OK Kåres facebooksida för mer information.

Torsdagar

På torsdagar, för 9-10, 11-12 och 13-16-grupperna, sker träningen i huvudsak i Faluns närområde med något undantag. Samverkan sker även med övriga sektioner i klubben (Bredd och Elit) men även med Faluns kretsklubbar.

Teknikträning 9-16 år, startdatum 2 april

Träningsgrupper 2020

Skogslek 

Första träningsgruppen är Skogslek där målet är att ha roligt tillsammans och att få en vana, att genom lek, röra sig i skog och mark. Vi lär oss karttecken samt får mera kunskaper om vad orientering är.  

Du är 6 år. Gruppen är för dig som är född 2014. En vuxen ska vara med barnet på träningarna. Barn som är yngre än 6 år får vänta tills de det år de fyller 6 år innan de får vara med på skogslek.

Vi träffas på tisdagar.

Skogsleksgruppen är full för 2020. Anmäl intresse till reservlistan till My Buskqvist.

Skicka namn, person nr, mobil nr (till ansv vuxen), aktuell e-postadress och bostadsadress till My Buskqvist. This is a mailto link, 070-2904739

Ledare 2020:

My Buskqvist
Ulrika Adolfsson
Samuel Chapman
Anna Persson

 

Kartkul

Målet är att ha roligt tillsammans och att få en vana, att genom lek, röra sig i skog och mark. Vi lär oss karttecken och förstår hur saker förhåller sig till varandra genom enkla kartor.

Du är 7 år. Gruppen är för dig som är född 2013.En vuxen ska vara med barnet på träningarna.

Vi träffas på tisdagar.

Vi vill ha in anmälan före kursstart. Skicka namn, person nr, mobil nr (till ansv vuxen), aktuell e-postadress och bostadsadress till Evelin Magnusson, This is a mailto link, 070-272 63 31

Ledare 2020

Evelin Magnusson
Lars Magnusson
Lars Englund
Martina Arkåsen
Daniel Sols
Nina och Gordon Eadie
Malin Fuhr
Per Dicander

Kontrolljägarna

Målet är att vi lär oss orienteringens grunder på ett lekfullt sätt. Vi lär oss olika karttecken, färgernas betydelse och  hur vi översätter kartan till verkligheten. Vi lär oss att passa kartan. Vi har lekar och övningar där vi tränar för att klara av en grön svårighetsnivå på en bana. En vuxen ska vara med barnet på träningarna.

Här kan du läsa vad grön svårighetsnivå innebär: https://www.svenskorientering.se/tranatavla/klasserbanlangderochnivaer/Gronniva/

Du är 8 år. Gruppen är främst för dig som är född 2012.

Vi träffas på tisdagar.

Vi vill ha in anmälan före kursstart. Skicka namn, person nr, mobil nr (till ansv vuxen), aktuell e-postadress och bostadsadress till Andreas Odlind, This is a mailto link, 070-4925115

Ledare 2020:

Andreas Odlind
Charlotta Olsson
Karl Lindgren
Lena Eriksson
Andreas Clarström

 

9-10-gruppen

Målet är att vi fortsätter att lära oss grunderna på ett lekfullt sätt. Vi har lekar och övningar som arbetar för att klara av en vit svårighetsnivå på en bana. De som vill får träna på att tävla. Gemenskapen är viktig och alla är välkomna oavsett ambitionsnivå.

Här kan du läsa vad vit svårighetsnivå innebär: https://www.svenskorientering.se/tranatavla/klasserbanlangderochnivaer/Vitniva/

Du är 9-10 år. Gruppen är främst för dig som är född 2011 och 2010.

9-10-gruppens huvudträning är på tisdagar. Det finns även möjlighet att träna på torsdagar tillsammans med 11-12 och 13-16-grupperna. På torsdagar finns ingen ledare från 9-10-gruppen utan träningen förutsätter att en förälder är med. Närvaro tas av ledare i 11-12-gruppen. Information om var teknikträningarna sker skickas ut med informationsmail i ledararna. i respektive grupp.

Kontakt: Anna Persson,  This is a mailto link, 070-3464295

Ledare 2020

Anna Persson
Jens Ståbi
Henrik Thomson
Fredrik Hermansson
Lars Persson
Kristin Dahlqvist
Maria Andersson
Johan Thomson

 

11-12-gruppen

Målet är att vi på ett lekfullt sätt fortsätter att utvecklas individuellt och gemensamt. Vi har övningar som arbetar för att klara av gul svårighetsnivå. Gemenskapen är viktig och alla är välkomna oavsett ambitionsnivå.

Här kan du läsa vad gul svårighetsnivå innebär: 
https://www.svenskorientering.se/tranatavla/klasserbanlangderochnivaer/Gulniva/

Du är 11-12 år. Gruppen är främst för dig som är född 2009 och 2008

Kontakt: Kalle Dalin, This is a mailto link, 070-3050312

På tisdagar är det skogsrally. Lekfull löpträning i olika former med intervaller, löpskolning och styrketräning.

På torsdagarna är det teknikträning på olika platser runt om i Falu kommun. Gruppens ungdomar erbjuds olika svårighetsnivåer på banorna (vit, gul, orange och violett) som var och en, tillsammans med ledaren, väljer utifrån sin egen ol-skicklighet. Information om var teknikträningarna sker skickas ut med informationsmail från ledarna i respektive grupp. 

Ledare 2020

Kalle Dalin
Daniel Kaipe
Johan Lunderg
Linda Nääs
Anna-Karin Olsson

 

13-16-gruppen

Vi fortsätter att utvecklas individuellt och gemensamt. Vi har övningar som arbetar för att klara orange-violett svårighetsnivå. Gemenskapen är viktig och alla är välkomna oavsett ambitionsnivå. Deltagarna får också träna på att vara ledare och arrangör.

Här kan du läsa vad orange-violett svårighetsnivå innebär: https://www.svenskorientering.se/tranatavla/klasserbanlangderochnivaer/Orangeochrodniva/
https://www.svenskorientering.se/tranatavla/klasserbanlangderochnivaer/Violettniva

Du är 13-16 år. Gruppen är främst för dig som är född 2007-2004.

Kontakt: Patrik Söderkvist, This is a mailto link, 070-371 49 59

På tisdagar är det skogsrally. Lekfull löpträning i olika former med intervaller, löpskolning och styrketräning.

På torsdagarna är det teknikträning på olika platser runt om i Falu kommun. Gruppens ungdomar erbjuds olika svårighetsnivåer på banorna (vit, gul, orange och violett) som var och en, tillsammans med ledaren, väljer utifrån sin egen ol-skicklighet. Information om var teknikträningarna sker skickas ut med informationsmail från ledarna i respektive grupp. 

Ledare 2020

Patrik Söderqvist
Niclas Sjöblom
Malin Widelund
Anders Oksvold
Boel Nyberg
Marie Arkebäck

Uppdaterad: 25 MAR 2018 19:25 Skribent: Boel Nyberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
OK Kåre - Orientering
Sjulsarvet 100
79191 Falun

Kontakt:
Tel: 0702175494
E-post: This is a mailto link

Se all info

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan