Hoppa till sidans innehåll

Snöläger i Sjusjön 15-18 december 2022

11 SEP 2022 21:48
  • Uppdaterad: 11 SEP 2022 21:48

Varmt välkomna till OK Landehofs snöläger i Sjusjön, Norge 15–18 december 2022

Vi har som tidigare år bokat båda de nybyggda och topputrustade Lodge 1 och Lodge 2 för OK Landehofs längdskidläger i Sjusjön från torsdag den 15 december till söndag den 18 december 2022. Totalt har vi 44 + 30 = 74 platser. Lodgerna ligger i Natrudstilen/Sjusjøen Skicenter, invid elljusbanan och skidskytteanläggningen med 41 st. 50-m banor. En rymlig vallabod finns på gårdstunet med många vallaställ, och där kan vi också förvara skidor mm. Vi har tillgång till lodgerna från kl. 16:00 ankomstdagen fram till 11:00 avresedagen, men vi brukar kunna få lite mer tid i båda ändar, beroende på hur bokningsläget är. Till exempel fick vi förra året tillträde redan på onsdagskvällen utan extra kostnad, liksom vi kunde lämna vid 16-tiden på söndagen. Besked om ev. extra tid får vi av Sjusjøen Hytteutleie några dagar innan avresa. För mer info om lodgerna se: http://info.sjusjoen.no/nb-no/Sjusjoen-Lodge . Kartlänk till Lodgerna: https://goo.gl/maps/z9MuSbviy2jGZXVG6

Bindande anmälan Vi öppnar nu för anmälan till träningslägret, till de 44+30 platserna Lodge 1 och Lodge 2. När dessa är fulla kommer vi att göra en väntelista för att vid behov kontakta Sjusjøen för att boka ytterligare boende i hytter. Men i första hand kommer vi att ersätta eventuella avbokningar med de på väntelistan. I det fall väntelistan är tom måste de som avbokar betala full kostnad, detta för att varken klubben eller andra deltagare skall drabbas av ökade kostnader. 

Bindande anmälan skickas till: This is a mailto link

OBS! Ange i rubriken på mejlet: Läger Sjusjön 2022 så underlättar det för oss!

Mer om Sjusjön. Sjusjön är snösäkert och har mycket bra kapacitet att göra konstsnö också, och har ett av de största och mest varierande spårsystemet i Norden. Spåren körs upp med stora spårmaskiner som drar dubbla klassiska spår och med en rejäl skejtbädd emellan. Spårmaskinerna rapporterar med hjälp av GPS in sina positioner så att spårkartan uppdateras löpande, se:

https://skisporet.no/setView/61.1548318/10.6992245/11/norges_grunnkart  

Nära Sjusjøen Skicenter i Natrudstilen (där vi bor), så finns ytterligare två stora längdskidarenor: Birkebeiner skidstadion, Lillehammer, med alla tuffa banor från OS 1994, och Sjusjøen Langrennsarena:  http://sjusjoen-langrennsarena.no, 7 km bort med på skidor eller med bil. Spåren för Norges svar på Vasaloppet - Birkebeinerrennet, 54 km mellan Rena och Lillehammer, går rakt igenom hela spårområdet.

Praktiskt, kostnad. Lägret är subventionerat genom medel från OK Landehof skidors budget, men en exakt kostnad kan inte anges här. Resa sker i egna bilar och man tar med egna sängkläder och handdukar. Vi köper gemensamt mat i klubben och organiserar flera matlag som får ansvarar för några måltider var. Slutstädningen ingår, men vi behöver ta ut sopor, diska och göra rent på kökets ytor, samt återställa alla möbler. En indikation på kostnaden: vi uppskattar att en familj där två vuxna och två barn/ungdomar reser i egen bil kommer att få betala en kostnad för lägret om drygt 5500 kr. I priset ingår då mat och boende, men inte resekostnaden. I Sjusjøen centrum finns bland annat en stor o välsorterad Kiwibutik: https://kiwi.no/Finn-butikk/kiwi-250-sjusjoen/ , med bra sortiment och generösa öppettider, samt en bra sportbutik: Sport 1:  https://www.sport1sjusjoen.no

Skidskyttar som planerar att ta med eget .22L skidskyttevapen behöver, förutom vapenlicens, ha ett europeiskt skjutvapenpass, samt deklarera (elektroniskt) tillfällig utförsel/återinförsel hos Tullverket.

Skribent: Thomas Swahn
E-post: This is a mailto link

Betalning av spårkort med Swish.

Spårkort köper du enklast med Swish till 123 237 73 31. Dagskort 80 kr.
Mer information finns på spårsidan.

Träningar

Tisdagar & torsdagar mellan kl 18-19 har vi ungdomsträning. Det blir naturligtvis då trängre i spåren. Det kan också hända att vi spärrar av vissa delar. Undvik gärna dessa tider om du ogillar när det blir trångt i spåren.

Öppet i klubbstugan:

Stugan har öppet på våra träningskvällar, tisdagar/torsdagar 17-20. Vinterstugan på lördagar och söndagar är fortsatt stängd- vi avvaktar utvecklingen av pandemin och ökad smittorisk. Vi har inte heller någon skiduthyrning för närvarande.

 


Sponsorer


härrydamekaniska-logotyp-från-hemsida.pngsmskisport-loggotype-från-hemsida.png


savedalencykelsport-logotype-från-hemsida.jpg


logotyp_skidomeSmörjkompaniet


Trimtex_220203.png


valvbron-logotyp-från-hemsida.svgUngdomarnas reklamfilm för längd

360-klubbens reklamfilm. Vill du bli medlem? Det är bara att filma när du gör en 360 med längdskidor....

Vi söker ledare och tränare

Postadress:
OK Landehof - Skidor
Lundåsvägen 5
43834 Landvetter

Besöksadress:
Lundåsvägen 5
43834 Landvetter

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info