Hoppa till sidans innehåll

Premiärskyttet 2015


Premiärskyttet, 30 maj 2015.

Så har OK Landehof debuterat som skyttearrangör. Springskyttecupen, Syd Cup Run och deltävling 2 avgjordes under lördagen i sedvanligt arrangörsväder: regn och vind. Efter många timmars förberedelser av skyttekommitté och funktionärer kunde 40 ungdomar och ett tiotal vuxna starta. Lördagens tävling var sprint, 2 skjutmoment och tre varv på 700-metersbanan och för de äldsta ungdomarna 1300 meter. Skott efter skott avfyrades, det klingade i målen, träff, träff, bom, bom, bom flera straffrundor avverkades men det var glada och andfådda springskyttar som korsade mållinjen.

Från Stjerneskolan, Torsby Skidgymnasium, hade vi besök av 10 ungdomar som på väg hem från sitt träningsläger på skyttecampen i Lövhult passade på tävla och visa upp skolan som i sommar bjudit in till skidläger. Landehof har två ungdomar med på deras läger.

Förutom Premiärskyttet har klubben även haft utbildning för skidskyttekortet. En grundläggande säkerhetsutbildning för alla som ska hantera vapen och obligatorisk för aktiva skyttar som fyllt 15 år. Sju deltagare varav två ungdomar godkändes efter avslutande praktiskt prov. Med helgens utbildning har klubben nu ökat antalet ledare och föräldrar med Skidskyttekort men det behövs fler för att vi ska kunna bedriva en bred skidskytteverksamhet så håll ögonen öppna och anmäl er till nästa kurstillfälle.

Slutligen vill vi i skyttekommittén tacka alla er som hjälpt oss att genomföra Premiärskyttet 2015 och spridit budskapet att OK Landehof arrangerar tävlingar med hög standard. 

 

Resultatlista

Resultatlista inkl justering kommentar

 

Inbjudan
Startlista
PM

Uppdaterad: 12 APR 2018 19:44 Skribent: Fredrik Körle

Sponsorer

Smörjkompaniet

logotyp_skidome

Brimondo

Postadress:
OK Landehof - Skidskytte
Box 55
43822 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031917324
E-post: This is a mailto link

Se all info