Hoppa till sidans innehåll

Nybörjarkurs Skidskytte

04 OKT 2020 20:42
Nybörjarna, vår framtid! Nu startar vi en nybörjarkurs i Skidskytte på Landehof där vi på fem tillfällen i oktober, november och december lär oss grunderna inom skidskytte.
  • Uppdaterad: 04 OKT 2020 20:42

Tid: Måndagar, kl. 17:00 – 18:00 med start 12 oktober
Plats: Trollskyttebanan vid Landehofstugan i Landvetter
 

Våra nya skidskyttar är födda 2013 eller tidigare, dvs. de yngsta ska fylla 8 år under 2021; uppåt finns det ingen begränsning i ålder. Inga förkunskaper krävs. Vi tränar med luftvapen och nu på hösten och i väntan på snö är det springskytte som står på schemat där vi kombinerar löpning med skytte. Efter avslutat nybörjarkurs kan man fortsätta i våra träningsgrupper i OK Landehof, som är en av de största skidskytteklubbarna i regionen.

Utrustning. Oömma kläder efter väder, löparskor. Klubben tillhandahåller vapen och annan utrustning. Avgift. Deltagaravgiften är 500 kr och i den ingår ammunition, underhållskostnad för våra vapen och klubbmedlemskap i OK Landehof. Är man redan medlem är avgiften 350 kr. Anmälan är obligatorisk och via detta formulär. Medlem i klubben kan du bli här. (OBS! Av försäkringsskäl inget deltagande utan godkänt medlemskap!)

Tillgången på ledare, vapen och skjutplatser gör att vi kommer kunna ta emot upp till tio nybörjare; blir det fler anmälningar så öppnar vi en kölista. Föräldrar till skidskyttetränande barn förväntas vara aktiva vid träningen med förberedelser på skjutvallen och ta uppgifter som att pumpa vapen och fylla magasin. Erfarna ledare finns på plats för att hjälpa och instruera. Vi erbjuder alla föräldrar att ta Skidskyttekortet som är Svenska Skidskytteförbundets grundläggande säkerhetsutbildning. 

Frågor? Kontakta gärna Patrick Ehlers på This is a mailto link

Välkommen!

 

Länk till inbjudan: Inbjudan Nybörjarkurs Skidskytte.pdf

Skribent: Patrick Ehlers
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Smörjkompaniet

logotyp_skidome

Brimondo

Postadress:
OK Landehof - Skidskytte
Box 55
43822 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031917324
E-post: This is a mailto link

Se all info