Hoppa till sidans innehåll

Skidskytteträning


Under säsongen 2020-2021 har vi skidskytteträning vid Trollskyttebanan på Landehof, på onsdagar kl. 18. Vi förbereder gemensamt på skjutvallen, tränar i cirka 90 minuter, dukar av och lägger tillbaka, för att vara klara cirka kl 20. Vid snö på Landehof tränar vi på skidor och under barmarkssäsongen blir det springskytte eller fokus på precisionsskytte.


Utrustning

Klubben äger ett begränsat antal vapen och annan utrustning som går att låna; här prioriteras de yngsta! Vi försöker se till att man alltid blir tilldelad samma vapen, men det kan förekomma att ett vapen används vid andra träningstillfällen av andra barn. Beroende på väder, alltid om det regnat eller om vapnen är fuktiga, så måste de som lånat klubbvapen göra vapenvård / materielvård direkt efter träningen så att vapnen inte förstörs. Ledare meddelar vad som gäller, hjälper och instruerar.


Målgrupp

Vår träningsgrupp är först och främst till barn och ungdomar, men i mån av plats har det förekommit vuxna deltagare.  I skidskytte (rullskidskytte och springskytte) finns det tävlingsklasser för åldersgrupperna 10-11 år och äldre, och det är också i den åldern och upp till och med junior (16-22 år) som de flesta av våra skidskyttar är; det finns dock ingen åldersgräns, varken nedåt eller uppåt. Tillgången på ledare, vapen och skjutplatser gör att vi kommer kunna ta emot upp emot tio till tolv barn som tränar samtidigt. Blir det regelbundet fler anmälningar på träningar så kan det bli fler träningsgrupper.


Nybörjare

Vill du börja med skidskytte och är intresserad att delta på någon träning, hör av dig till This is a mailto link

Föräldrar till skidskyttetränande ungdomar förväntas vara aktiva vid träningen med bl.a. förberedelser på skjutvallen, pumpa vapen och fylla magasin. Det finns alltid erfarna ledare på plats som hjälper. Vi erbjuder dessutom alla föräldrar att ta Skidskyttekortet som är Svenska Skidskytteförbundets grundläggande säkerhetsutbildning.

Välkommen till OK Landehof Skidskytte
Följ oss på Facebook  Landehof Skidskytte

 

 

Uppdaterad: 09 SEP 2020 08:36 Skribent: Patrick Ehlers
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Smörjkompaniet

logotyp_skidome

Brimondo

Postadress:
OK Landehof - Skidskytte
Box 55
43822 Landvetter

Kontakt:
Tel: 031917324
E-post: This is a mailto link

Se all info