Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Orienteringsklubben Norrvirdarna hälsar alla vänner av orientering, löpning och skidor välkomna som medlemmar. Centrum för verksamheten är Lammhult, där Hälsoarenan och klubbhuset finns. Välkommen att bli medlem och ta del av vår verksamhet!

Norrvirdarna bildadades redan 1947 som en avknoppning från IFK Lammhult. 1994 inleddes ett tävlingssamarbete med Gårdsby IK under namnet Värend GN, men sedan 2014 står klubben på egna ben igen. Idag har föreningen ca 170 medlemmar. Klubben har genom åren arrangerat många tävlingar och har ett gott rykte som arrangör med bra banor i hård terräng. 1995 års Lång-SM är den största tävling Norrvirdarna arrangerat. 

I början på 80-talet bestämde sig klubben för att satsa på att få fram egna elitlöpare, och tittar vi i backspegeln kan vi se att vi lyckats bra för att vara en liten landsortsklubb. Löpare som fostrats i klubben är till exempel Elis Bengtsson, John Carlsson och Anders Ahl. 

Skidverksamheten finns på programmet sedan några årtionden tillbaka. Vid tillgång på snö är det alltid fina spår runt Hälsoarenan. Under åren har det blivit en del framgångar i skidspåren och här kan nämnas; Elis Bengtsson, Jonas Nilsson, Ola Nilsson, Anders Ahl, Marcus Åberg och bröderna Petter och Johan Lithén. 

Motionslöpning har blivit alltmer populärt och varje tisdag kl. 18.00 samt söndag kl. 9.00 är det gemensam träning med samling vid Hälsoarenan. Alla åldrar och ambitionsnivåer är välkomna.

Klubben sköter Lammhultsbadet åt Växjö kommun och har på detta sätt en bra klubblokal och träningsanläggning. På badet får en stor mängd ungdomar sommarjobb varje år.

Uppdaterad: 26 MAR 2014 18:34Väder Lammhult

Postadress:
OK Norrvirdarna - Friidrott
Fredrik Erelt, Jönköpingsvägen 13
36344 Lammhult

Kontakt:
Tel: 0705714895
E-post: This is a mailto link

Se all info