Hoppa till sidans innehåll

Träningspaket


Under våren har vi nöjet att kunna erbjuda många högklassiga träningsmöjligheter. Teknisk terräng, erfarna banläggare och barmark året om gör Karlskrona till en populär destination för klubbar och enskilda löpare som vill få bästa möjliga försäsongsträning. I vår kan vi bland annat erbjuda superlägret Junior Camp för alla mellan 13 och 18 år, nattcup varje torsdag och flera olika träningspaket, det vill säga färdiga övningar som kan beställas var för sig.

Östra Blekinge Nattcup

Varje torsdag ända fram till och med 23:e Mars bjuder OK Orion eller någon av våra grannklubbar in till Nattcup. Masstart med banlängder mellan 2 och 12 kilometer. Deltagande är alltid gratis och anmälan sker via eventor. Läs mer om Nattcupen här!

Träningspaket våren 2017:

Längre ner kan ni se alla träningspaket som vi erbjuder just nu. Träningspaketen är enskilda övningar som kan beställas för att sy ihop en egen träningsdag, eller helg, när det passar. Miniskärmar med reflexer markerar kontrollerna i skogen så det går att springa dem både dag och natt. Övningarna kostar 50:- per karta och kan betalas via faktura eller på plats med swish/kontanter. Kartorna levereras enligt överenskommelse, vill ni få dem postade fakturerar vi portot. Vi kan också erbjuda specialdesignade träningar och andra tjänster (tidtagning, livelox mm) men då kan en tilläggsavgift om max 1000:- tillkomma. 

Vill du beställa kartor eller veta mer? Kontakta Philip Persson. För mer detaljerad information om parkeringar, se kartan längst ner på sidan. 


Färskesjön Sydost - Långdistans 

Kartan angränsar i väst till området som avlysts inför Swedish League. Här får du en försmak av utmaningarna som väntar på långdistansen 8:e April: Flack ljung- och berghällsdominerad terräng som ställer höga krav på förmågan att växla tempo. Det finns också mycket tid att spara för den som är noggrann med kompassen.

Området användes till Elitserien och Silva Junior Cup 2010 och så sent som i fjol till Vårracet. Då liksom nu står flerfaldiga SM- och JVM-medaljören Tilda Johansson för banläggningen. Förbered er på några ordentliga långsträckor!

Banläggare:  Tilda Johansson

Karta: Torhamnslandet 2016
Skala: 1:10 000 (A3) eller 1:15000 (A4), ekvidistans 2,5m. OBS: Om inget annat anges i beställningen trycks kartan i skala 1:10000.
Kartritare: Kenneth Kaisajuntti
Upplägg: Svart eller orange långdistansbana. Den svarta banan har flera avkortningsmöjligheter.
Banlängder: Hela svarta banan är 13km. Tre förinlagda avkortningsalternativ motsvarar 6,6km, 7,1km respektive 9,0km. Den orangea banan är 4,1km
Parkering: Tvistens Missionshus (Koordinater 56.150696, 15.863919)

Förhandsvisning:
Långdistans Tvisten


Färskesjön Sydost - Korridor 

Kartan angränsar i väst till området som avlysts inför Swedish League. Finns det något bättre sätt att lära känna nya kartor och terrängtyper än lång och noggrann korridororientering? Efter upp till 16 kilometer finnavigering genom den här underbara hällmarksskogen blir Swedish League en barnlek. Området användes till Elitserien och Silva Junior Cup 2010 och så sent som i fjol till Vårracet. Ta chansen att springa OL-distans så som vi gör det här i syd! 

Banläggare:  Philip Persson

Karta: Torhamnslandet 2016
Skala: 1:10 000 (A3), ekvidistans 2,5m.
Kartritare: Kenneth Kaisajuntti
Upplägg: 
En korridor med gott om avkortningsmöjligheter. Vid beställningen anger ni vilken bredd ni vill att korridoren ska ha. Det finns fyra bredder att välja mellan:

 1. 6mm. Överkomligt.
 2. 4,5mm. Svårt.
 3. 3mm. Skitsvårt.
 4. 1,5mm. Omöjligt.

Dessutom kan ni välja mellan stödbakgrund och helt tom bakgrund. Övningen blir betydligt lättare med stödbakgrund, och hamnar man ändå utanför så går det snabbt läsa in sig igen. Beställer ni helt tom bakgrund får ni hela kartan tryckt på baksidan. Alla korridorer går genom svår terräng och motsvarar minst röd eller violett svårighetsgrad. Om inga andra önskemål anges i beställningen levereras 4,5mm korridor med tom bakgrund.

Banlängder: Mellan 4,2 och 16,2km. 
Parkering: Tvistens Missionshus (Koordinater 56.150696, 15.863919)

Förhandsvisning:

Till vänster 6mm med stödbakgrund (lättast). Till höger 1,5mm med tom bakgrund (svårast).

 Korridor 4mm OP85


Häljarum - Medeldistans

Kartan tar vid i norra änden av området som är avlyst inför Swedish League. Här väntar stora tekniska hällmarkspartier åtskilda av snabblöpt vit skog. Tempoväxling är ett nyckelord för att lyckas i den omväxlande terrängen. Banan blir ett lysande smakprov på vad som väntar under SL-helgen 8-9 April. Anton Johansson, JVM-kung 2014, lägger både den här kluriga medeldistansen och elitbanorna till SL .

Banläggare: Anton Johansson

Karta: Torhamnslandet 2016
Skala: 1:10 000 (A4) eller 1:7500 (A3), ekvidistans 2,5 m.
Kartritare: Kenneth Kaisajuntti
Upplägg: Svart medeldistansbana. 
Banlängd: 5,1km
Parkering: Färskesjöns Badplats (Koordinater 56.163053, 15.862769)

Förhandsvisning


Åby - Momentträning

Den omväxlande Åbykartan kan vara lurig nog som den är, det kan nog de som sprang Silva Junior Cup här 2007 intyga. Men kartan är också utmärkt för att lära sig bemästra flera olika tekniska utmaningar på en och samma gång. På momentbanan i Åby väntar fyra olika utmaningar:

 • Bubbel-OL. Grovriktning, förenkling och visualisering 
 • Korridor. Finorientering, framförhållning och kartkontakt.
 • Kontrollplock. Helheten i ett av Sydsveriges allra svåraste områden.
 • Kurvbild. Höjdförståelse. Rekommenderas om man inte är van vid ekvidistans 2,5m

Träningen bjuder på stor valfrihet. Välj de moment som just du behöver träna på! Det går också att beställa träningen som en helt vanlig bana.

Banläggare: Philip Persson
Karta: Torhamnslandet 2016
Skala: 1:7500 (A4),  ekvidistans 2,5 m.
Kartritare: Kenneth Kaisajuntti
Upplägg:
En enda bana med goda möjligheter att gena och anpassa så att varje löpare kan träna på de moment som passar bäst för dagen. Kan beställas med tre olika sorters bakgrund:

 1. Stödbakgrund. Tappar man bort sig är det lätt att hitta tillbaka. Dessutom blir vissa moment lite enklare. 
 2. Tom bakgrund. Maximal svårighetsgrad. För den erfarne.
 3. Normal bakgrund. En helt vanlig bana. Kan vara svårt nog i den här terrängen!

Ingen skillnad i pris. Se exempel på alla tre nedan. OBS: Om inget annat anges i beställningen trycks kartorna med "1. Stödbakgrund". 

Banlängder: 6,4km. Den vanliga banan utan korridorer är 6,0km.
Parkering: Grushögen (Koordinater 56.171655, 15.802895)
OBS: Begränsat parkeringsutrymme.

Förhandsvisning:

 

Här hittar ni träningspaketen!

Uppdaterad: 16 MAR 2017 08:52 Skribent: Philip Persson
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

Postadress:
OK Orion
Furudalsvägen 42
37374 Jämjö

Kontakt:
Tel: 045559190
E-post: This is a mailto link