Hoppa till sidans innehåll

Om loppet


Uppdaterad information:

Loppet är inställt / The race is canceled.  

För att kunna erbjuda ett Coronasäkert lopp har vi tvingats till en del anpassningar för att kunna upprätthålla säkerheten för både deltagare och funktionärer: 

 • Åhus TrailRun 2020 kommer att arrangeras under två dagar, lördagen och söndagen 7-8 november. 
 • 21 km-loppet ställs in pga att vi inte kan erbjuda ett coronasäkert 21 km-lopp (deltagare som anmält sig till 21 km-loppet kommer att erbjudas plats i 5 eller 10 km-loppet per mejl).  
 • Ingen publik tillåts, varken på arenan eller utmed banan.
 • Ingen efteranmälan (deadline online den 3 nov).
 • Startgrupper med max 45 personer i varje. Vid anmälan väljer deltagaren startgrupp. Totalt 10 st startgrupper på 10 km och totalt 7 st startgrupper på 5 km.
 • Vid startlinjen står alla deltagare med 2 meters avstånd till nästa tävlande (både i sidled och i djupled). Tiden startar när startmattan korsas. 
 • Separata startplatser för 5 km och 10 km. Även separata målplatser. Olika parkeringsplatser för 5 km- och 10 km-deltagarna, se informationskarta för mer information om detta.
 • Direkt efter målgång hänvisas deltagaren till parkeringen för hemfärd så snart som möjligt därefter.
 • Ingen gemensam prisutdelning.
 • Inga duschar eller omklädningsmöjligheter finns.
 • Vi uppmanar målgruppen 70+ till att inte deltaga i årets lopp.  

 

För övrig viktig information, se nedan:

Deltagartak:  10 km: 450 deltagare. 5 km: 315 deltagare.

Distanser: 21 km-loppet är inställt 2020. Välj mellan 5 och 10 km. De två loppen kommer genomföras i två helt skilda terrängområden. En start- och målplats för 5 km-banan och en annan start- och målplats för 10 km-banan.  

Bansträckning: Småkuperad terräng på skiftande underlag. En härlig mix av stigar, sanddyner och utmanande backar. Deltagarna garanteras en löparupplevelse utöver det vanliga!   

Starttider för de olika startgrupperna:

10 km: Samma starttider lördag och söndag: 09.30, 10.45, 12.00, 13.15, 14.30
5 km: Starttider lördag: 10.00, 11.15, 12.30, 13.45. Starttider söndag: 10.00, 11.15, 12.30.

Vägvisning: Från väg 118, ca 8 km söder om Yngsjö. Vägvisning från dessa GPS-koordinater: 55.817000, 14.189200. Följ därefter arrangörens anvisningar.

Parkering: Skilda parkeringar för de två distanserna/loppen. Observera att deltagare på 5 km absolut inte får besöka parkeringsplatsen- på 10 km och vice versa. Båda parkeringarna befinner sig hundratalet meter från respektive startplats. Samtliga passagerare som kommer fram till parkeringsplatsen i samma fordon måste vara anmälda i samma startgrupp. Deltagarna uppmanas ankomma med bil till parkeringsplatsen 30-60 min innan starttid (varken tidigare eller senare - respektera detta tidsintervall!) 

Toaletter: Toaletter hittar du i anslutning till resp. parkeringsplats.  

Vätska: Vid årets lopp serveras ingen vätska, enbart pga Coronarestriktionerna. Ta med din egen vätska i vätskebälte/ryggsäck om du behöver dricka utmed banan. Förvara din övriga dryck i bilen.

Tidtagning: Elektronisk tidtagning av Neptron. Resultaten publiceras på hemsidan under ”Resultat” i huvudmenyn. 

Dusch / Omklädning: Ingen dusch/omklädning erbjuds i år pga att alla deltagare ska lämna tävlings- och målområdet snarast möjligt efter målgång. 

Medalj: Samtliga deltagare erhåller Åhus TrailRun-medalj direkt efter målgång! Ny design 2020.

Servering: Ingen servering finns i år.

Foto/video: Vi vill göra er uppmärksamma på att fotografering och filmning kan ske under loppet. Materialet kan komma att användas till framtida marknadsföring och även publiceras på hemsida och sociala medier.

Priser: Priser delas ut till topp 3 i de fyra klasserna samt utlottade priser. Pristagarna kontaktas efter helgen och priserna skickas hem till dem som vunnit pris.

Lagtävling: Lagtävlingen utgår 2020. 

Anmälan:  Läs noga nedan om hur anmälningsförfarandet kommer att gå till:

Till dig som anmält dig till 21 km-loppet i mars: Du kommer att få ett mejl till den mejladress som du använde vid anmälan, där du har tre alternativ att välja mellan. När det gäller avanmälan / distansbyte kommer denna öppna den 12 oktober och stängas den 18 oktober. Först till kvarn. Om maxtaket nås på 10 km-loppet, så finns även 5 km-alternativet att välja. Har inget aktivt val gjorts den 18 oktober, förfaller möjligheten att avanmäla sig / byta distans.

Till dig som anmält dig till 5 eller 10 km-loppet i mars: Du kommer att få ett mejl till den adress som du använde vid anmälan. För att få delta den 7 eller 8 november krävs det att du väljer startgrupp. Följ instruktionerna i mejlet. Du rekommenderas att välja startgrupp innan den 12 oktober. Har inget aktivt val gjorts den 15 oktober, förfaller möjligheten att anmäla sig / välja startgrupp.

Till dig som inte var anmäld till loppet i mars: Den 20 oktober öppnas anmälan för er som inte var anmälda till loppet i mars. Då vet vi också hur många platser som vi kan erbjuda på de två distanserna. Observera att anmälan stängs defintivt den 3 november (om inte loppen är fulltecknade innan dess).

Försäkring vid förhinder: Din anmälan är bindande. Enda gången som det går att få tillbaka startavgiften är om du har en försäkring som gäller vid förhinder pga skada eller sjukdom. "Startklar" är ett exempel på en sådan försäkring. 

Onlineanmälan: Den 20 oktober öppnas anmälan för övriga, som inte varit anmälda sedan i mars.  För anmälningsavgifter, se tabellen nedan. Anmälan stängs tisdagen den 3 november (om inte maxtaken nåtts innan dess). OBS! Arrangören förbehåller sig rätten att behålla anmälningsavgiften om loppet ställs in, dvs ingen anmälningsavgift återbetalas. 

Efteranmälan: Ingen efteranmälan är möjlig.  

Överlåta startplats: Överlåtelseavgiften är 150 kr om du önskar överlåta din startplats till annan person. Kontakta oss på mejl till This is a mailto link för mer information om hur du går tillväga.

Anmälningsavgifter och anmälningsdatum (from 20 oktober, då anmälan öppnas för dig som inte var anmäld i mars):
5 km: 300 kr (deadline 3 november, om inte klassen är fulltecknad tidigare)
10 km: 360 kr (deadline 3 november, om inte klassen är fulltecknad tidigare)

Nummerlappsutdelning:  Nummerlapparna finns utlagda vid parkeringsplatsen för en startgrupp åt gången. Observera att alla deltagare i samma bil måste vara anmälda i samma startgrupp. 

Rabatter: 

 • Medlemmar på Friskis&Svettis i Kristianstad erbjuds rabatt på startavgiften. Ange aktuell rabattkod vid anmälan till loppet.
 • Medlemmar i Team Nordic Trail erbjuds rabatt på startavgiften. Ange aktuell rabattkod vid anmälan till loppet.
 • Medlemmar på Åhus Träningscenter erbjuds rabatt på startavgiften. Ange aktuell rabattkod vid anmälan till loppet.

Loppet är sanktionerat av Svenska Friidrottsförbundet. Deltagande sker på egen risk.

Upplysningar & frågor: Via E-post: This is a mailto link  

Varmt välkommen till ett av Skånes naturskönaste traillopp! 

Uppdaterad: 07 FEB 2018 11:09

Race information

 

Video 2020

 

SAMARBETSPARTNERS 

 

Coxa Carry

 

Salming

Åhus Resort

 

Umara

 OKQ8 Kristianstad

 

 

Nyhet  2020!

Trailweekend

 

 

Åhus TrailRun ingår i:

TRS Trailtour

Spring i Skåne Trailcup

 

 

 Arrangör

Panlogo_cmyk_477x477_UTAN_OLKLUBBEN

Postadress:
OK Pan-Kristianstad - Friidrott
Fäladsgatan 6
29159 Kristianstad

Besöksadress:
Fäladsgatan 6
29159 Kristianstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info