Hoppa till sidans innehåll

Om loppet


INFORMATIONEN NEDAN KOMMER UPPDATERAS UNDER VÅREN 2020!

Här får du reda på allt du behöver veta om Åhus TrailRun söndagen 8 november 2020!

Deltagartak: Nyhet! Intresset för Åhus TrailRun växer för varje år. För att upprätthålla kvalitén på vårt evenemang sätter vi nu ett tak på max 1000 deltagare.

Distanser: Välj mellan 21, 10 eller 5 km. 21 km inleds med en slinga på 11 km och avslutas med 2 varv på en slinga på 5 km (samma slinga som våra deltagare på 5 km springer). Årets nyhet är att våra deltagare på 10 km springer enbart ett varv. För bästa översikt mellan de olika distanserna kolla in rubriken ”Bansträckning” nedan.  

Bansträckning: Småkuperad terräng på skiftande underlag. En härlig mix av stigar, sanddyner och utmanande backar. Deltagarna garanteras en löparupplevelse utöver det vanliga!   

Karta 21 km.     Karta 10 km.     Karta 5 km. 

Starttider: 21 km: 11.00     10 km: 11.20     5 km: 11.30

Maxtid: Målet stänger 14.30. Springer du 21 km måste sista 5 km-varvet påbörjas senast 13.40 (detta motvsarar en löphastighet på 10 min per km). 

Vägvisning: Från väg 118, ca 8 km söder om Yngsjö. Vägvisning från dessa GPS-koordinater: 55.817000, 14.189200. Följ därefter arrangörens anvisningar.

Arena: Strandridaregården i Friseboda, endast 100 meter från havet. Samma arena som Åhus TrailRun 2017. 

Parkering: Parkeringsmöjligheter är begränsade i direkt anslutning till arenan. Från parkering till arenan varierar gångavståndet från 200 meter till 1500 meter. Kom i god tid innan. Parkering får endast ske enligt funktionärers anvisningar! 

Toaletter: Toaletter hittar du på asfaltsparkeringen 200 meter väster om arenan. 

Värdesaker: För 20 kr (kontant eller Swish) har du möjlighet att lämna in dina värdesaker till oss arrangörer, så har vi koll på dessa under ditt lopp. 

Vätska: Vätskestationer finns utmed banan. För 21 km-löparna efter 5 km, 11 km och 16 km. För 10 km-löparna efter 5 km. 

Nedskräpning: All nedskräpning i terrängen är naturligtvis förbjuden och innebär diskvalifikation. Behöver du ta energigel eller liknande under loppet har du möjlighet att slänga/lämna tomma förpackningar vid specifik skräpzon i direkt anslutning till våra vätskestationer. I undantagsfall kan du även lämna skräp till någon av våra banvakter som står utmed banan (banvakterna bär reflexväst). 

Tidtagning: Elektronisk tidtagning av Neptron. Liveresultat med mellan- och sluttider finns på hemsidan under ”Resultat” i huvudmenyn. 

Dusch / Omklädning: Vi rekommenderar att du som deltagare kommer ombytt till arenan. Begränsad plats i omklädningstält finns vid arenan. Efter loppet erbjuds dusch på Yngsjö IP, 10 km norr om TrailRun-arenan. (kartlänk). GPS-koordinater (Yngsjö IP): 55.881341, 14.226565.

Medalj: Samtliga deltagare erhåller Åhus TrailRun-medalj efter målgång! Ny design 2020.

Energi på banan: Vid varje vätskestation serveras vatten samt sportdryck från Umara.

Servering: Nyhet! Till samtliga deltagare i Åhus TrailRun serveras det soppa med tillbehör efter målgång. Dessutom är den lokala fotbollsföreningen, Yngsjö IF, på plats på arenan och grillar korv. På arenan hittar vi också vår partner Nya Conditoriet i Åhus, som erbjuder klassiskt fikautbud med lite av varje.

Foto/video: Vi vill göra er uppmärksamma på att fotografering och filmning kommer att ske under loppet. Materialet kan komma att användas till framtida marknadsföring och även publiceras på hemsida och sociala medier. 

Priser: Priser delas ut till topp 3 i de sex klasserna samt lottade priser i vår lagtävling.

Lagtävling: Nyhet! Bilda lag med kollegor, vänner eller familjen/släkten! 3-5 personer ingår i laget. Välj vilken distans som helst. Tiden i laget är oväsentlig i sammanhanget, men tre lagmedlemmar behöver komma i mål för att laget ska vara med i utlottningen av lagpriser. OBS! Tänk på att ange identiskt lagnamn vid anmälan. 

Anmälan: Anmälan är för tillfället stängd! Under senvåren räknar vi med att kunna öppna upp anmälan för loppet den 8 november. Klicka på "Anmäl dig" i huvudmenyn. Observera att din anmälan är bindande. Enda gången som det går att få tillbaka startavgiften är om du har en försäkring som gäller vid förhinder pga skada eller sjukdom. "Startklar" är ett exempel på en sådan försäkring.

Online-anmälan: Anmäl dig via hemsidan fram till... kl 23.59. För anmälningsavgifter, se tabellen nedan.  

Efteranmälan: Efteranmälan (i mån av plats) kan göras på arenan fram till kl 10.15. Betalning med Swish (i undantagsfall med kontanter). 

Anmälningsavgifter och anmälningsdatum:  

Startavgift ungdom: För ungdomar födda 2004 eller senare gäller halva startavgiften. Vid anmälan välj särskilt anmälningsformulär på...

Ändringsavgift: Det går att ändra distans, vilket görs endast på tävlingsdagen minst en timme innan din start. Avgift 50 kr + mellanskillnaden (dvs skillnaden mellan din tidigare betalda startavgift och aktuell startavgift). OBS! Ändringsavgiften kan enbart betalas kontant eller med Swish på plats på arenan.

Nummerlappsutdelning:  Sker på arenan 09.15-10.45. Vi rekommenderar att du är på plats minst en timme innan start.   

Rabatter: 

  • Medlemmar på Friskis&Svettis i Kristianstad erbjuds rabatt på startavgiften. Ange aktuell rabattkod vid anmälan till loppet.
  • Medlemmar i Team Nordic Trail erbjuds rabatt på startavgiften. Ange aktuell rabattkod vid anmälan till loppet.
  • Medlemmar på Åhus Träningscenter erbjuds rabatt på startavgiften. Ange aktuell rabattkod vid anmälan till loppet.

Loppet är sanktionerat av Svenska Friidrottsförbundet. Deltagande sker på egen risk.

Upplysningar & frågor: Via E-post: This is a mailto link  

Varmt välkommen till ett av Skånes naturskönaste traillopp! 

Uppdaterad: 07 FEB 2018 11:09

Race information

 

Video 2020

 

SAMARBETSPARTNERS 

 

Coxa Carry

 

Salming

Åhus Resort

 

Umara

 OKQ8 Kristianstad

 

 

Nyhet  2020!

Trailweekend

 

 

Åhus TrailRun ingår i:

TRS Trailtour

Spring i Skåne Trailcup

 

 

 Arrangör

Panlogo_cmyk_477x477_UTAN_OLKLUBBEN

Postadress:
OK Pan-Kristianstad - Friidrott
Fäladsgatan 6
29159 Kristianstad

Besöksadress:
Fäladsgatan 6
29159 Kristianstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info