Hoppa till sidans innehåll

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR

07 JAN 2019 12:47
Åhus TrailRun blir premiären på den nya nationella trailtouren Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR.
  • Uppdaterad: 07 JAN 2019 12:47

Med 15 deltävlingar runt om i landet ska Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR kora Sveriges mest kompletta traillöpare över året.

– Syftet med touren är att stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten. Slutsegrarna är mycket värdiga titeln Sveriges mest kompletta traillöpare, säger David Andersson på Trailrunning Sweden som står bakom touren.

Första deltävlingen i Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR är Åhus TrailRun som avgörs lördagen den 2 mars. Finalen avgörs vid Kullamannen i Mölle den 2 november.

– Touren sträcker sig över åtta månader, täcker distanser från 10 till 80 kilometer och utspelar sig på allt från fjälltoppar till sandstränder, säger David Andersson.

Titelsponsorn Trailrunning Sweden Store är den nystartade webbutiken som Pölder Sport driver i samarbete med Trailrunning Sweden. 

– Tillsammans med en stark partner har vi nu möjlighet att sprida och utveckla svensk traillöpning, säger David Andersson.

Vid varje deltävling ges poäng i fallande skala till de 30 bästa löparna i dam- respektive herrklassen. I totalen räknas de 4 bästa resultaten samt finalen, som är obligatorisk att räkna med. De 10 bästa löparna i den totala sammanställningen inför finalen, bjuds in och deltar kostnadsfritt i finaltävlingen. Observera att en deltävling kan erbjuda flera olika distanser, men att det finns en särskild angiven distans som räknas i Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR.

Läs mer här om Trailrunning Sweden Store TRAILTOURSkribent: Johan Modig
Epost: Adressen Gömd

Race information

 

Video 2020

 

SAMARBETSPARTNERS 

 

Salming

Åhus Resort

 

Sport-Åke

 

 

 

Nyhet  2020!

 

 

 

Åhus TrailRun ingår i:

TRS Trailtour

Spring i Skåne Trailcup

 

 

 Arrangör

Panlogo_cmyk_477x477_UTAN_OLKLUBBEN

Postadress:
OK Pan-Kristianstad - Friidrott
Fäladsgatan 6
29159 Kristianstad

Besöksadress:
Fäladsgatan 6
29159 Kristianstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: AhusTrailRun@gmail.c...

Se all info