Hoppa till sidans innehåll

Informationsblad


OK Sarvens filosofi
Vi vill skapa en anda, där alla barn och ungdomar blir sedda, får känna sig viktiga och utvecklas i sin egen takt. Vi vill att våra barn och ungdomar skall bli ett föredöme för andra genom att ge dem möjlighet att utvecklas till ärliga, kamratliga och generösa medmänniskor.
Vi vill att föräldrar, ledare och barn ska tycka det är roligt med idrott och att många barn och ungdomar ska söka sig till idrotten som fritidsaktivitet.
 
OK Sarven drivs genom ett omfattande ideellt arbete av föräldrar till våra barn och ungdomar. Det ser vi som en stor fördel då det skapas en fin gemenskap mellan medlemmarna och ett ansvar och engagemang för alla delar av föreningens verksamhet.
 
OK Sarven är angelägen om att många fler idrottsintresserade människor med nya friska idéer ska bli delaktiga i det aktiva sambarbetet som är kännetecknande för OK Sarven. På så sätt kan vi ytterligare utveckla föreningen och bli ännu bättre på att ta hand om de barn och ungdomar som söker sig till oss för att pröva på våra idrotter: 

*  Längdåkning    *  Terränglöpning   * Orientering   * Skidorientering (vilande)
 
Vilka kan vara med?
Alla (även föräldrar) som har ett intresse för skidåkning och övrig idrott är välkomna till verksamheten. Det är inte ens krav att du själv ska åka skidor eller idrotta. Du är välkommen att hjälpa till med alla möjliga aktiviteter i klubben. 
 
Träning
De som tränar och tävlar är barn från skolåldern och upp till juniornivå, d v s ungdomar upp till 16 år. Träningen bedrivs i organiserad form under skolåret tre dagar i veckan; tisdag och torsdag är det skidträning och på onsdag är det styrke-/bålträning inomhus. Skidträningen är oftast på Dundret, men kan ibland också vara på t.ex Hedspåret. Inomhusträningen är f.n på Myranskolan.
Hösten startas med barmarksträning. När snön har anlänt ägnar vi oss åt skidåkning. Med skidåkning menar vi allt roligt som kan göras på ett par skidor. Det kan t.ex. vara klassisk åkning, fri stil, skidorientering, ski-cross, samt skidlek. På hemsidan kan man alltid se de aktuella träningsplaneringarna: 
 www.idrottonline.se/gallivare/oksarven-skidor
Vi ser gärna att föräldrarna stannar kvar under träningarna och motionerar själva eller följer med en grupp och hjälper till.
 
Efter skidsäsongen startar terränglöpning.
 
Sommar/Vinterläger
Under säsongen arrangerar vi egna läger samt medverkar i de läger Norrbottens skidförbund ordnar. Vi brukar starta säsongen med ett upptaktsläger i Överkalix.

Tävling
Många OK Sarvare tävlar under vinterhalvåret. Vår strävan är att göra saker tillsammans som t.ex att åka på samma tävlingar, att hjälpa varandra med vallningen etc. Vi strävar efter att ordna gemensamma vallaplatser vid varje tävling. 
För nybörjare brukar det mest bli klubbtävlingar i tätorten och byarna i närheten.
För barn under 8 år sker all tävling utan tidtagning. Bra att komma i god tid till tävlingsplatsen så att man kan åka runt tävlingsspåret med sitt barn. Nummerlapparna brukar en person från varje klubb hämta.
 
Anmälningsavgifter, rese- och logibidrag
Till tävlingar inom kommunen utgår ingen reseersättning.
Till tävlingar utanför kommunen (i Norrbotten) utgår reseersättning till 5 tävlingar. Anmälningsavgiften betalas av klubben.
Vuxna betalar själva för tävlingar, resor, boende och arrangemang.
 
Anmälan till tävling
Anmälan gör du via en länk på klubbens hemsida. Om du anmäler dig till en tävling och ej startar får du betala avgiften själv (gäller ej vid sjukdom). Klubben står inte för kostnader som uppstår vid efteranmälan till tävlingar, dvs mellanskillnad mellan ordinarie startavgift och avgift för efteranmälan.
 
Klubbmästerskap
Klubbmästerskap i skidor anordnas för medlemmarna i klubben.
 
Ekonomi
All verksamhet bedrivs på ideell basis och vi har inga anställda inom föreningen. De utgifter vi har måste vi jobba ihop pengar till. Från kommunen får vi anläggningsstöd och aktivitetsstöd, från riksidrottsförbundet aktivitetsstöd.
 
New Body/Ullmax
En gång per år har vi försäljning av New Body- och Ullmaxkläder. Detta ger ett bra tillskott till vår ekonomi.
 
Utrustning
OK Sarven har ett begränsat antal rullskidor. Dessa kan lånas ut till klubbens ungdomar om man vill prova på den aktiviteten innan man köper egna.

Kläder
En tävlingsdress och en värmedress lånas ut. För att få låna kläder ska man regelbundet träna/tävla i OK Sarvens verksamhet. Den som slutar i Sarven lämnar naturligtvis tillbaka lånade kläder.
 
Rabatter
Ortens sporthandlare erbjuder klubbrabatter till klubbmedlemmarna när de handlar utrustning. Rabatten är 20% hos Northstar och Eriksson Center. Tala om att du är medlem i OK Sarven och vill ha rabatt när du handlar - du måste dock ha med dig ditt medlemskort.
 
Utbildning
Vår filosofi när det gäller utbildning är att våra ledare ska vara välutbildade. Det medför att våra barn kommer att bli välutbildade och duktiga skidåkare. Därför skickar vi våra ledare regelbundet på Norrbottens skidförbunds tränarutbildningar.
 
Vallakurser
Håll utkik på Hemsidan! Hjälp och vallatips kan du få av rutinerade föräldrar och ledare inför tävlingar.
Träningsvallning bör alla föräldrar lära sig. Nya föräldrar och ledare som är intresserade av kurs i grundläggande vallning, anmäl intresse till din gruppledare. När vi fått ihop en gäng deltagare ordnas en vallakväll.
 
Organisation
Ledamöter till styrelsen väljs på årsmötet i början av varje år. Är du intresserad av styrelsearbete, ge valberedningen en vink.
Medlemsmöten ordnas några gånger varje år där alla medlemmar är välkomna. Vid större evenemang t.ex egna tävlingar bildas arbetsgrupper.
 
Tränare
Anneli Murto
Mårten Isaksson

Styrelse
Ordförande: Åsa Waara
Sekreterare: Anders Dahlin
Kassör: Olov Pettersson
Ledamot:
Johan Vidtfelt
Maria Inga
Lisa Andersson
 
Medlemskap
Alla som vill delta i OK Sarvens verksamhet är välkomna som medlemmar. För att bli medlem sätter man in avgiften på föreningens bankgiro. Glöm inte att ange namn och adress.
Medlemsavgiften är 200 kr per person. Medlemsskap för en familj kostar 500 kr. Stödmedlem betalar 50 kr. 
Medlemsåret är 1/1 – 31/12 och medlemsavgiften ska vara betald senast den 28/2 varje år. 
För att vara med på läger krävs att du är medlem även som förälder.
OK Sarvens orienteringssektionen har en lägre medlemsavgift, ifall man endast vill tillhöra den. Medlemsavgifter Orienteringen: 20 kr per gång/karta, barn,ungdom 50 kr, vuxen 100 kr, familj 200 kr
 
Information
Finns på hemsidan:
www.idrottonline.se/gallivare/oksarven-skidor
Där finner du träningsplanering, aktiviteter, resultatlistor m m.
Mailadress: This is a mailto link
Föreningens Bankgiro: 897-4180. Detta nummer används för inbetalningar till klubben.
Uppdaterad: 03 JUN 2018 14:35

Tävlingsinbjudningar 2019

 

Sponsorer

 

LL_s_rgb_cb_m

 Ange alt-text här. 

 

Postadress:
OK Sarven - Skidor
Box 245
98222 Gällivare

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info