Hoppa till sidans innehåll

Cykelleder


På Hunneberg finns det 3 st markerade cykelleder som är anpassade för mountainbike (MTB). På Halleberg finns 1 markerad cykelled anpassad för mountainbike. Alla lederna går också utmärkt att springa eller vandra på.

 

Halle- och Hunnebergs cykelledskarta finns till försäljning på Älgens Berg Kungajaktsmuseum på Hunneberg samt på Tappen i Vargön. Kostnad är 100 kronor för karta inklusive plastficka. Information om samtliga leder finns att läsa på kartans baksida. Intäkterna går till underhåll och förbättringar av lederna.

 

cykelled_gron

Grön led – Södra Hunnebergsleden, 22 km, lätt svårighetsgrad
Leden går mestadels på grusväg och startar vid Bergagården på Hunneberg. De gröna markeringarna börjar vid asfaltsvägen vid stora grusparkeringen nedanför Bergagården. Cykla ca 500 m sydväst ut på asfaltsvägen och ta sedan vänster på grusvägen mot Nyrud och följ de gröna markeringarna.

 cykelled_bla


Blå led – Norra Hunnebergsleden, 17 km, lätt till medelsvår svårighetsgrad
Leden går på motionsspår, stigar och grusväg. De blåa markeringarna börjar vid spårcentralen vid Bergagården på Hunneberg, och följer till en början elljusspåret.

 cykelled_rod


Röd led – Experten, 10 km, medelsvår svårighetsgrad
Leden går mestadels på stig. De röda markeringarna börjar ca 300 m nordost om stora grusparkeringen nedanför Bergagården. Cykla nordost ut från parkeringen på asfaltsvägen och ta in höger på stigen vid de röda markeringarna.

 cykelled_gul


Gul led – Hallebergsleden, 15 km, lätt till medelsvår svårighetsgrad
Leden går på grusväg och stig. De gula markeringarna börjar vid den andra parkeringsplatsen på höger sida av vägen, efter att man har kommit upp på Halleberg, bilvägen från Vargön. Leden börjar på bilvägen och svänger sedan av till vänster. Följ de gula markeringarna.

 

Lämna gärna ett bidrag för våra fina leder. Sätt in en slant på klubbens bankgiro 303-1598 alt Swish 1234536892.
Tack för ditt stöd!

Uppdaterad: 15 JUN 2018 14:59 Skribent: Anders Järpedal

Vädret på Bergagården

Väder Vargön


VÅRA SPONSORER

Postadress:
OK Skogsvargarna - Orientering
Hunneberg 125
46831 Vargön

Besöksadress:
Bergagården, Hunneberg
46831 Vargön

Kontakt:
Tel: 0702669655, 0705249617
E-post: This is a mailto link

Se all info