Hoppa till sidans innehåll

Elitverksamhet


OK Tisaren har och har länge haft en väldigt stark elitverksamhet. Den är också en viktig del i hela klubbens verksamhet och bidrar till att hela klubben växer. Elitverksamheten i OK Tisaren genomsyras av trygghet, gemenskap och en väldigt bra sammanhållning där vi har kul ihop och tar hand om varandra. Vi är övertygade om att en bra sammanhållning är avgörande för att varje individ ska trivas och känna trygghet vilket är förutsättningar för att kunna prestera som orienterare och nå sina mål.

I OK Tisaren satsar vi både på damerna och herrarna då vi tror att det är en stor styrka och bra för gruppen att ha en bra elitverksamhet för både damer och herrar. Vi tycker också att träningsläger, tävlingsresor och andra aktiviteter ska vara en självklar del av verksamheten och det är något vi lägger väldigt mycket fokus på. Vi försöker till exempel alltid hitta boenden vid tävlingar och läger som ska göra det lätt för oss att umgås så mycket som möjligt och vi brukar alltid försöka göra någon social aktivitet när vi är iväg. Ibland händer det något litet bus också.

Vi vill skapa så bra förutsättningar som möjligt för att löparna ska utvecklas som orienterare och nå sina individuella mål. Vi satsar också självklart på de stora stafetterna där vi länge har fina framgångar även om den stora segern ännu inte har kommit. Om alla löpare utvecklas och jobbar mot sina individuella mål tror vi att stafettframgångarna också kommer.

Här finns resultaten på de stora stafetterna från klubben bildades till idag. Det finns resultat från 10mila, Jukola/Venla, SM-stafetten, SM i sprintstafett och 25manna.

OK Tisaren har traditionellt varit mycket bra på att ta fram och utveckla elitlöpare. Flera av klubbens mest framgångsrika löpare idag har OK Tisaren som moderklubb och har representerat klubben hela karriären. Andra har kommit till klubben som ungdomar, juniorer eller yngre seniorer och haft en fin personlig utveckling under sin tid i klubben. Vi har också haft löpare som till exempel vunnit VM, världscupen och SM representerande OK Tisaren och flera löpare har utvecklats till landslagslöpare i OK Tisaren. 2017 har sju tisarlöpare representerat något svenskt landslag, alla har utvecklats till landslagslöpare i klubben. I klubben finns en stark vilja och ett stort kunnande att hjälpa löparna att nå sina mål. 

Elitlöpare i OK Tisaren kan givetvis få hjälp med träningsplanering, mental träning, och medicinsk hjälp vid skada eller sjukdom. Vi har många bra och uppdaterade kartor (mer info under orienteringskartor) och många olika terrängtyper att träna i. Det finns ett digert träningsutbud med gott om träningar att välja bland. I närheten finns också en elitmiljö i Örebro och ett orienteringsgymnasium i Hallsberg vilket gör att det är bra drag när det gäller orientering i området. Flera elitlöpare i OK Tisaren bor också i andra städer än Hallsberg, Kumla och Örebro på grund av exempelvis studier.

En träningsvecka under vinterhalvåret brukar se ut ungefär så här:
Måndag: Styrketräning inomhus i idrottshall.
Tisdag: Intervaller med övriga klubben och orienteringsgymnasiet, fika efteråt.
Onsdag: Teknikträning med ÖLOF elit eller nattcup.
Torsdag: Långpass, nattorientering i skog på olika kartor.
Fredag: Intervaller inomhus i friidrottshallen i Örebro.
Lördag: Långpass i skog från klubbstugan, lunch efteråt.

Vill du veta mer om vår elitverksamhet?

Kontakta:
Tomas Hallmén, 0706920659
Lovisa Persson0702669253

Tillsammans delar vi glädje, gemenskap och trivsel!

Uppdaterad: 21 AUG 2018 15:22 Skribent: Daniel Attås
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info