Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsverksamhet


Barn- och ungdomsorienteringen startar 5 april

Tisdagen den 5 april 2022, klockan 17.45 kör vi igång med orientering för barn och ungdomar, både för dig som har varit med tidigare och för dig som vill prova på för första gången. Du som är 7 år och äldre är välkommen tillsammans med en vuxen för att lära dig orientera och ha kul tillsammans i skogen.

Samling sker som vanligt vid klubbstugan vid starten på elljusspåret i Långängen.

Föranmäl gärna ditt barn till: This is a mailto link och ange barnets namn, personnummer samt namn och telefonnummer till en vårdnadshavare.

Kostnaden är medlemsavgiften på 300:- per barn till OK Tisaren för resten av 2022. Mer info om betalning via länken under mer information, nedan.

Mer information – klicka här!

Medlemsanmälan - klicka här!

Välkomna önskar OK Tisarens ungdomsgrupp!


Ungdomsgruppen i OK Tisaren välkomnar alla ungdomar från ca 7 år och uppåt. Här är alla barn/ungdomar indelade i grupper efter den kunskapsnivå man befinner sig på, allt från nybörjare till svenska mästare! Vi jobbar efter det färgsystem, som Svenska orienteringsförbundet använder. För dig som vill prova på orientering är det bara att komma till klubbstugan en tisdag så tar någon av våra ungdomsledare hand om dig.

GRÖN-VIT grupp för dig som är ca 7-10 år.

GUL
grupp för dig som är ca 10-12 och har kommit igång och tävlat lite. 

ORANGE (-SVART) grupp för dig som är ca 13-16 år och uppåt och tävlar regelbundet. Tisdagar med OLGY Hallsberg/teknik med klubben och torsdagar teknik med klubben.

Tid och plats: Tisdagar (Grön-Orange grupp) och torsdagar (Gul-Orange grupp) vid klubbstugan i Långängen klockan 17.45.

OBS! Man ska aldrig träna när man är sjuk men nu är det väldigt viktigt att man INTE ens kommer till träningen om man känner symtom.

Ungdomsverksamheten utgör grundpelaren i OK Tisarens verksamhet. Här finns plats för alla ungdomar oavsett nivå. Vi har och har genom åren alltid haft mycket engagerade ungdomsledare som verkligen bryr sig om ungdomarna och ser alla utifrån hur just den personen är. Vi jobbar för att alla ska trivas och verksamheten kännetecknas av bra sammanhållning och att alla har roligt.

Vi har plats för både dig som börjar orientera idag och dig som hållt på många år och är väldigt aktiv. I OK Tisaren är alla välkomna oavsett ambitionsnivå och förkunskaper. Vi möter alla ungdomar på just deras nivå och ser ett stort värde i att alla är olika. Klubbens ungdomar brukar varje år åka på några tävlingsresor och läger tillsammans, allt för att stärka gemenskapen. Årligen återkommande tävlingar vi åker på är t.ex. sprinten på Skara Sommarland och Daladubbeln.

OK Tisarens ungdomsverksamhet har historiskt varit framgångrik när det gäller tävlingsresultat för de ungdomar som gillar att tävla. Bland annat har vi vunnit ungdomskavlen på den stora tävlingen 10-mila. Både killarna och tjejerna har tagit flera segrar i Ungdomens 10-mila och 2003 var vi första utländska klubb att vinna Ungdomens Jukola i Finland. Vi har även haft ungdomar som vunnit Ungdoms-SM.

Träningarna är oftast inriktade på något orienteringsmoment med karta. Ungdomar i OK Tisaren har i regel varit väldigt duktiga på orienteringsmomentet. Man väljer själv i vilken takt man är med, man kan både vara ute och gå eller springa så fort man kan.

Vill ni ha mer tips om orientering för nybörjare så läs här på Svenska orienteringsförbundets sida om orientering: https://www.orientering.se/

Ni kan också läsa om orientering och OK Tisaren i vår egen "Tisarbibel" - klicka här!

Här finns ett dokument med klubbens placeringar på Ungdomens 10-mila genom åren.

Tillsammans delar vi glädje, gemenskap och trivsel!

Uppdaterad: 21 AUG 2018 15:12 Skribent: Tomas Yngström
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info