Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsverksamhet


Ungdomsgruppen i OK Tisaren välkomnar alla ungdomar från ca 9 år och uppåt. Yngre barn hänvisas till barnverksamheten. Här är alla barn/ungdomar indelade i grupper efter den kunskapsnivå man befinner sig på, allt från nybörjare till svenska mästare! Vi jobbar efter det färgsystem, som Svenska orienteringsförbundet använder. För dig som vill prova på orientering är det bara att komma till klubbstugan en tisdag så tar någon av våra ungdomsledare hand om dig.

Tid och plats: Tisdagar vid klubbstugan i Långängen klockan 18.00. Efteråt finns det fika i klubbstugan för de som vill.

För de som tränar lite mer ordnas även träningar på torsdagar 18.00 under vår och höst. Man kan också vara med på klubbens styrketräning i Stocksätterskolan på måndagar klockan 19.00. På vintern är det också träning klockan 10.00 på lördagar, där serveras även lunch efteråt.

 

Ungdomsverksamheten utgör grundpelaren i OK Tisarens verksamhet. Här finns plats för alla ungdomar oavsett nivå. Vi har och har genom åren alltid haft mycket engagerade ungdomsledare som verkligen bryr sig om ungdomarna och ser alla utifrån hur just den personen är. Vi jobbar för att alla ska trivas och verksamheten kännetecknas av bra sammanhållning och att alla har roligt.

Vi har plats för både dig som börjar orientera idag och dig som hållt på många år och är väldigt aktiv. I OK Tisaren är alla välkomna oavsett ambitionsnivå och förkunskaper. Vi möter alla ungdomar på just deras nivå och ser ett stort värde i att alla är olika. Klubbens ungdomar brukar varje år åka på några tävlingsresor och läger tillsammans, allt för att stärka gemenskapen. Årligen återkommande tävlingar vi åker på är t.ex. sprinten på Skara Sommarland och Daladubbeln.

OK Tisarens ungdomsverksamhet har historiskt varit framgångrik när det gäller tävlingsresultat för de ungdomar som gillar att tävla. Bland annat har vi vunnit ungdomskavlen på den stora tävlingen 10-mila. Både killarna och tjejerna har tagit flera segrar i Ungdomens 10-mila och 2003 var vi första utländska klubb att vinna Ungdomens Jukola i Finland. Vi har även haft ungdomar som vunnit Ungdoms-SM.

Träningarna är oftast inriktade på något orienteringsmoment med karta. Ungdomar i OK Tisaren har i regel varit väldigt duktiga på orienteringsmomentet. Man väljer själv i vilken takt man är med, man kan både vara ute och gå eller springa så fort man kan.

Här finns ett dokument med klubbens placeringar på Ungdomens 10-mila genom åren.

Vill du veta mer om vår ungdomsverksamhet?

Kontakta:
Magnus Persson, 070-2248941

Vill ni ha mer tips om orientering för nybörjare så läs här på Svenska orienteringsförbundets sida om orientering: https://www.orientering.se/

Ni kan också läsa om orientering och OK Tisaren i vår egen "nybörjarbibel" - klicka här!

Tillsammans delar vi glädje, gemenskap och trivsel!

Uppdaterad: 21 AUG 2018 15:12 Skribent: Daniel Attås
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: 058216155
E-post: This is a mailto link

Se all info