Hoppa till sidans innehåll

Aprilskämt 2009


Klubbstugan måste rivas - ska den flyttas?

Golvet i klubbstugan har drabbats av en allvarlig fuktskada vilket innebär att stugan måste rivas och byggas om. Var ska den ligga i framtiden? Mats Nylin informerar:

 

Mats Nylin förklarar läget så här:

- Det var faktiskt jag själv som upptäckte det, det var när vi skulle ha styrelsemöte i måndags. Jag kände att golvet i storstugan gungade ganska ordentligt och efter några år i byggbranchen försod jag direkt vad det kunde vara. I vanliga fall när man bygger ett hus har man betong i grunden men i klubbstugan har vi vanliga träplankor.

Mats säger att han ringde efter Tobbe Hall på en gång eftersom han är väldigt kunnig när det handlar om fukt och han kom dit på en gång eftersom han lyckligtvis hade mätutrustning hemma.

- Tobbe gick runt och mätte i alla delar av stugan och vi konstaterade att träet som håller upp golvet har ruttnat ganska ordentligt, framförallt gäller det vid storstugan, den delen som inte lades om i den senaste renoveringen. Det är nu ett akut läge och den delen av stugan måste rivas och byggas om redan till sommaren. Om vi vill så kan omklädningsummen stå kvar, där är det inga problem, säger Mats Nylin.

Frågan är ju vad vi medlemmar tycker, ska vi bygga upp en likadan klubbstuga på samma ställe igen eller ska den se ut på något annat sätt och ligga någon annanstans?

- Det kan man verkligen fundera på, säger Mats Nylin och fortsätter: Det har blivit väldigt många hyggen i skogen här uppe, snart finns det ingen skog kvar. För att verksamheten ska kunna fortsätta krävs det kanske att vi flyttar klubbstugan. Jag har själv några förslag, ett alternativ är att vi lägger den i närheten av Åsbro, med mycket fin terräng åt alla håll. Ett annat alternativ skulle kunna vara i Kumla-trakten. Kumla är trots allt en växande kommun med fler invånare än Hallsberg så chansen att locka nya medlemmar är kanske större där. Att han en klubbstuga i Åbytorp skulle då kunna vara ett alternativ, avslutar Mats.

Nu undrar vi vad du tycker? Klubbstugan måste rivas och byggas om, ska den flyttas till något annat ställe och i så fall vart? Hur ska den se ut? Kommentera gärna här.

Uppdaterad: 02 APR 2009 14:59 Skribent: Daniel Attås

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: 058216155
E-post: This is a mailto link

Se all info