Hoppa till sidans innehåll

Grillplatser


Längs med elljusspåret finns sex grillplatser (två vid varje ställe) som är iordninggjorda av medlemmar i OK Tisaren och som är fria att använda. De heter Mullekojan, Grillvallen och Snögubben. Vid alla grillplatserna finns det gott om ved. Klicka på bilderna för att se de i större format. Här finns en karta över var grillplatserna ligger. Välkomna!
 
Mullekojan (läs mer här...)
Den första är efter ca 600 m på elljusspåret där det finns bänkar och bord att sitta på och även ett vindskydd, Mullekojan. Den ligger i toppen av den första långa uppförsbacken på elljusspåret. Mullekojan har fått sitt namn efter den Mulleverksamhet som bedrevs i Hallsberg med början på 1980-talet. Här finns det också numera en extra grillplats i skogen precis vid spåret och vid ”ingången” mot Mullekojan.

 


Grillvallen (läs mer här...)
Den andra är efter ca 1100 m på elljusspåret, mitt i den andra långa uppförsbacken, Grillvallen. Här finns det två grillplatser. Den en är i förgreningen där motionsspåret som är 1,5 km viker av från elljusspåret. Den andra är på andra sidan lite uppför backen. Grillvallen har fått sitt namn efter den skyttevall som fanns här i början av 1900-talet. Ni kan fortfarande se rester av vallen norr om grillplatsen inne i skogen längs bäcken.
 

 

Snögubben (läs mer här...)
Den tredje är efter ca 1850 m på elljusspåret där det finns bänkar att sitta på. Den heter Snögubben och har fått namnet efter den snögubbeliknande träskulptur som håller på att ta form och som ni ser mitt i bakgrunden på bilden till vänster. Här finns nu också ytterligare en grillpats iordninggjord, Snögubben 2, som ni passerar in från elljusspåret. Här har under vintern 2021 ett nytt vindskydd byggts av medlemmar från OK Tisaren.
 

Grillplatskarta


Uppdaterad: 12 NOV 2017 16:15 Skribent: Tomas Yngström
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info