Hoppa till sidans innehåll

Grillplatser


Längs med elljusspåret finns tre grillplatser som är iordninggjorda av medlemmar i OK Tisaren och som är fria att använda. De heter Mullekojan, Grillvallen och Snögubben. Vid alla tre gillplatserna finns det gott om ved. Klicka på bilderna för att se de i större format. Här finns en karta över var grillplatserna ligger. Välkomna!
 
Mullekojan (läs mer här...)
Den första är efter ca 600 m på elljusspåret där det finns  bänkar och bord att sitta på och även ett vindskydd, Mullekojan. Den ligger i toppen av den första långa uppförsbacken på elljusspåret. Mullekojan har fått sitt namn efter den Mulle-verksamhet som bedrevs i Hallsberg med början på 1980-talet.

 


Grillvallen
Den andra är efter ca 1100 m på elljusspåret, mitt i den andra långa uppförsbacken, Grillvallen. Här finns inget vindskydd men det finns bänkar att sitta på. Grillplatsen är i förgreningen där motionsspåret som är 1,5 km viker av från elljusspåret. Grillvallen har fått sitt namn efter den skyttevall som fanns här i början av 1900-talet. Ni kan fortfarande se rester av vallen norr om grillplatsen inne i skogen längs bäcken.
 

 

Snögubben
Den tredje är efter ca 1850 m på elljusspåret där det finns bänkar att sitta på. Den är det nyaste tillskottet av grillplatser och heter Snögubben. Namnet har den fått efter den snögubbeliknande träskulptur som ni ser mitt i bakgrunden på bilderna.
 

Grillplatskarta


Uppdaterad: 12 NOV 2017 16:15 Skribent: Daniel Attås
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info