Hoppa till sidans innehåll

Klubbstugan


Hok Stugan_Panorama1
Baksidan av klubbstugan med lekplats och trädgårdsmöbler. 


Historia

OK Tisaren har haft sin nuvarande klubbstuga sedan Hallsbergs OK bildades på 50-talet. Klubbstugan har renoverats och byggts ut i omgångar. Mer info om klubbstugans historia finns i ett dokument här.

Invändigt

Under hösten 2017 har klubbstugan totalrenoveras invändigt. Bland annat har det blivit ett nytt kök. Även utvändigt har reparationer gjorts. I klubbstugan finns t.ex. ett träningrum med crosstrainer, motionscyklar och roddmaskin. Dessutom finns ett ungdomsrum, ett kontor och väl tilltagna omklädningsrum med duschar och bastu.

Omgivningar

OK Tisaren har sin klubbstuga i södra Hallsberg, därifrån utgår klubbens flesta träningarna. Där finns fin orienteringsterräng, motionsslingor och gott om orienteringskartor. Inom någon mils radie finns även spännande natur som Dovrasjödalen med vildmarkskaraktär, Skåle klint med variationsrik natur i djupa och fuktiga sprickdalar och Kvarntorp med vattenfyllda brott och den över 100 meter höga slagghögen. När snö finns ges möjlighet till skidåkning, både vid klubbstugan och vid andra närbelägna platser som Tripphult och Kvarntorp.

Orienteringskartor

OK Tisaren har många uppdaterade orienteringskartor i främst Hallsbergs och Kumla kommun men även i närheten av Åsbro i Askersunds kommun. Runt sjön Tisaren har klubben kartor i alla väderstreck. Orienteringsterrängen är väldigt varierande och här finns de flesta terrängtyper. Om du vill köpa någon karta kan du kontakta Mats Nylin, This is a mailto link. Mer info om våra kartor finns under fliken "klubben".
 

Hitta hit

Från järnvägsstationen är det 2 km till klubbstugan (Klicka för karta). Kommer du med bil följer du i Hallsberg skyltning mot Tisaren och svänger sedan av andra avfarten mot Samsala (Korsbergsgatan). Klubbstugan finner du på höger sida efter 100 meter. Adressen är Korsbergsgatan 3 i Hallsberg.

Hok-stugan framsida svart tak beskuren
Framsidan av klubbstugan med parkering. 

Uppdaterad: 05 JUN 2018 16:54 Skribent: Johan Aronsson

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info