Hoppa till sidans innehåll

Även nyheten om Tomas Hallmén var ett aprilskämt

01 APR 2015 08:00
Nyheten om att Tomas Hallmén ska springa sitt sista 10-mila för klubben och sedan bli sportchef i Schweiz var såklart också ett aprilskämt. Vi hoppas att Tomas har många 10-milasträckor kvar att leverera för klubben! (hela nyheten finns kvar här...)
  • Uppdaterad: 04 APR 2015 06:28

Under förra helgen gjorde elitgänget i klubben premiär med tävlingar i Nyköping vilka avslutades med Måsenstafetten. Under denna helg passade även klubbens ankare Tomas Hallmén på att berätta att vårens 10-mila blir det sista i OK Tisarens förstalag.

Tomas Hallmén har sprugit i klubbens förstalag på 10-mila under så många år att nästan ingen klarar av att hålla räkningen. Nu avlöjar dock Tomas att vårens 10-mila blir det sista som han kommer att springa i OK Tisarens förstalag.

Extra satsning mot 2015
Tomas berättar att han inför detta år har satsat lite extra mot just 10-mila. Han har under vintern tränat mer och hårdare än han någonsin gjort. Detta för att få chansen att uppleva en bra sista stafett.
- Några av de senaste åren har varit lite motiga när det gäller just min insats på 10-mila, säger Tomas.
- Jag har därför känt mig lite extra revanchsugen och hoppas i år kunna leverera något extra bra, fortsätter han.

Nya utmaningar väntar - lämnar klubben i sommar
Tomas fortsätter sedan och släpper en väldigt stor nyhet. I sommar lämnar han klubben för nya utmaningar och ett nytt jobb.
- I och med att min dotter Anna i höst ska börja på OLGY Hallsberg på Alléskolan där jag nu jobbar har jag funderat lite över min framtid som tränare där, berättar Tomas. Nu har det också dykt upp ett erbjudande som är för bra att tacka nej till!

Ny sportchef i storsatsande Red Bull Basel
Från och med i sommar kommer Tomas att jobba som sportchef i den nya schweiziska klubben Red Bull Basel. Det är en ny klubb med enormt stora ambitioner. Målsättningen är att knyta åt sig alla de schweiziska storlöparna och vara med och vinna 10-mila redan 2016. Red Bull går in som en stor sponsor och ger klubben möjlighet att värva alla löpare de vill. Ungefär som man gjort inom fotbollen där man håller på och etablerar Red Bull Salzburg i Österrike och Red Bull Leipzig i Tyskland som storlag. Med Tomas många kontakter bland de schweiziska löparna är han som klippt och skuren för detta jobb.
- Jag har också fått en fri roll att vara med och fortsätta springa som löpare i laget, fortsätter Tomas. Drömmen är att vi ska ha ett så bra lag att jag ska kunna gå ut med ledning på sista sträckan och defilera i mål!

Även fler stora sponsorer
Förutom Red Bull kommer klubben i schweiz även att vara sponsrade av den ryska vodkatillverkaren Zimnjaja Doroga som ju var en av huvudsponsorerna till skid-VM i Falun.
- Detta känns bara positivt, tycker Tomas. Vi siktar ju förutom på att vinna 10-mila även på att ta en seger på Jukola. I och med våra 2 stora sponsorer har vi nu ekonomisk möjlighet till detta. Många förknippar ju också av tradition Jukola med fest på hemresan. Båda våra sponsorer har därför utlovat obegränsat av sina produkter för att vi ska kunna komma i bra stämning och fira en eventuell vinst, avslutar Tomas. 

Skribent: Anders Holm

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: 058216155
E-post: This is a mailto link

Se all info