Hoppa till sidans innehåll

Indiansamarbete ett aprilskämt

01 APR 2014 06:30
Gårdagens nyhet om att vi ska börja samarbeta med speedwayklubben Indianerna var ett aprilskämt.
  • Uppdaterad: 06 APR 2014 18:42

Här nedan ser du nyheten som fanns att läsa igår.

Vill du läsa aprilskämt från tidigare år hittar du dem här (övriga hittade jag inte i nuläget):

2013

2012

2011

2009

 

 

Tisaren inleder samarbete med Indianerna Speedway

OK Tisaren ska inleda ett samarbete med Indianerna som kör speedway i Sannahed. Samarbetet handlar om gemensam marknadsföring med sponsorkontakter, utbyte av erfarenheter om elitidrott samt att prova de olika sporterna där nån form av årlig utmaning är tänkt att bli av.

 

Många kanske tycker att orientering och speedway är två sporter som ligger relativt långt ifrån varandra, men det finns trots allt saker som förenar dem. Från klubbens sida är det Emil Johansson, samordnade i marknadskommittén, som varit med och utformat samarbetet, han berättar mer om hur det är tänkt att se ut:

 

"Vi i marknadskommittén har alltid jobbat för att hitta nya sätt att samarbeta med olika organisationer och knyta kontakter med företag. Det var vid ett möte i somras som vi funderade på vilka andra klubbar det finns som sysslar med idrott på högsta nivå i regionen och vi kom på att Kumla-Indianerna var dem som håller högst nivå i de kommuner vi är verksamma i, vi bestämde därför att kontakta dem för att se hur de gör när det gäller sponsorer. Deras förare tillhör de bästa i världen precis som våra löpare gör.

Tanken var egentligen bara att höra oss för lite men de tyckte det var intressant att se hur man kan samarbeta mellan olika idrotter så vi fortsatte diskussionerna.

Det ledde till att vi nu kan presentera ett samarbete som består av flera olika delar. För det första har vi bestämt att satsa på gemensam marknadsföring och gemensamma sponsorkontrakt. I stället för att konkurrera om företagen i närheten har vi bestämt att leta sponsorer tillsammans. På det sättet får företagen synas i en större krets och vi kan även ordna aktiviteter för företagen där de t.ex. kan få prova båda sporterna, vi ska nu genast uppdatera Sannahedskartan till ett evenemang i maj. Vi tror att det här ska öka marknadsintäkterna till båda klubbarna.

Den andra delen av samarbetet handlar om elitidrott i allmänhet. Sporterna är väldigt olika men för att lyckas i idrott finns trots allt vissa saker med i vilken sport man än utövar, hur klubbarna är organiserade, vilket stöd de aktiva får osv. I dagsläget handlar det mest om att hålla kontakt och utbyta erfarenheter, men i framtiden kanske det kan leda till ett gemensamt kansli till exempel som sköter allt pappersarbete i de båda klubbarna och kontakten med sponsorer och liknande.

Den sista delen är att vi ska ha organisera en årlig utmaning mellan klubbarna. Vi får möjlighet att prova varandras sporter vilket både vi och Indianerna tycker ska bli roligt. På något sätt ska vi sen utmana varandra, både i de sporter vi håller på med men också i helt andra saker för att stärka gemenskapen och klubbkänslan. Utformningen för det är ännu bara i inledningsfasen. Vi tror att vi kan lära mycket av varandra!"

 

Vi tackar Emil för den här informationen och ser fram emot att se hur det här spännande samarbetet utvecklas.

Skribent: Daniel Attås
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: 058216155
E-post: This is a mailto link

Se all info