Hoppa till sidans innehåll

Lilian satsar vidare

01 APR 2016 07:12
Nyheten om att Lilian Forsgren lägger av var ett aprilskämt. Hela nyheten finns att läsa här.
  • Uppdaterad: 02 APR 2016 17:10

1 april fanns nedanstående text att läsa på hemsidan. Det hela var ett aprilskämt. Dock är det mesta som står faktiskt sant, det enda som inte stämmer är att Lilian ska sluta satsa på orienteringen och att hon har dålig motivation. I år är det Lovisa Persson som fixat med skämtet och gjort all research.

 

 

Lilian Forsgren har bestämt sig för att lägga ner sin elitsatsning för att i stället satsa helhjärtat på studierna. Hon börjar sin anställning som doktorand på Chalmers idag.

 

Lilian Forsgren, 26, hade sin bästa säsong hittills i karriären 2015 med en världscupseger i sprintstafett och VM-debut när hon fick springa sprintstafett och medeldistans vid VM i Skottland.

Nu har dock Lilian sprungit klart i landslaget.

Nu lägger hon ner sin individuella satsning för att i stället lägga all kraft på skolan. Hon är nu klar med sin utbildning, hon presenterade sitt exjobb igår och idag börjar hon sin anställning som doktorand på Chalmers. Hon blir anställd vid institutionen för Material och tillverkningsteknik. Där ska hon ska forska om polymera kompositer förstärkta med cellulosafibrer, vilket är tänkt att ta fem år.

Lilian säger själv att hon under vintern haft svårt med motivationen. Hon tycker att hon förra året nådde de mål hon haft med sin orientering när hon fick springa VM. Efter det har hon haft svårt att ladda om och sätta upp nya mål och hon har även haft problem med ett knä. Vinterträningen har därför inte gått så bra och nu väljer hon att lägga ner sin individuella satning lagom till säsongen ska starta.

Hon säger att hon nu vill prioritera annat i livet men kommer självklart fortsätta orientera, även om det framöver blir på en annan nivå. De tävlingar som hon kommer prioritera framöver är framförallt de stora stafetterna.

Vi önskar såklart Lilian lycka till framöver.

Skribent: Daniel Attås
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: 058216155
E-post: This is a mailto link

Se all info