Hoppa till sidans innehåll

Namnbytet ett aprilskämt

01 APR 2013 07:17
Gårdagens nyhet om att OK Tisaren ska byta namn var ett aprilskämt, vi kommer ha kvar samma namn som tidigare. Stor tack till Emil Johansson som kom med idén. Texten från igår går att läsa nedan.
  • Uppdaterad: 17 JUN 2013 11:11

OK Tisaren har knutit ett stort sponsoravtal med ett företag vilket ger stora intäkter till klubben. Det innebär att klubben kommer byta namn. OK Tisaren heter numer OK Malmbergs Elektriska, Kumla. Läs mer nedan.

Namnbyter sker med omedelbar verkan. Ordförande Kirsi Aronsson förklarar mer:

Vi har länge letat efter en storsponsor till klubben som är villig att gå in med mycket pengar och vi har nu hittat rätt. Vilka summor det rör sig om vill jag inte kommentera men vi har slutit ett avtal som jag kan lova är unikt i orienteringssverige.

Uppdraget att fixa en storsponsor har legat hos marknadskommittén i flera år, sammankallande Emil Johansson förklarar hur de arbetat:

Vi letar kontinuerligt efter sponsorer och har på senare tid letat efter en storsponsor som är beredd att satsa rejält. Vi har kontaktat flera företag och det förslag vi fick från Malmbergs elektriska i Kumla var så bra att det helt enkelt inte gick att motstå. Klubbens ekonomi är säkrad för många år framöver.

Avtalet som är slutet är flerårigt och går ut på att Malmbergs elektriska sponsrar oss med pengar samtidigt som vi i motprestation ska göra reklam från företaget men även alltså ändra klubbnamn till OK Malmbergs Elektriska, Kumla. Klubbens löpare kommer också få möjlighet att arbeta hos företaget.

Kirsi berättar mer:

Imon andra sporter vet vi att företag köpt namnen på arenor och även på lag inom exempelvis speedway, därför känns det kul att vi nu som första orienteringsklubb kan ta steget.

Namnbytet gäller omgående vilket innebär att vi nu ska börja tävla för OK Malmbergs Elektriska, Kumla. Det leder såklart till lite jobb, alla tröjor måste tryckas om, skyltar bytas ut, flaggor göras om och en del annat.

Det kommer på tisdagsträningen i morgon 2 april finnas möjlighet att lämna in sin gamla tävlingsblus och vindoverall i en låda i foajén i klubbstugan för tryck.

 

Vad tycker du om namnbytet? Kommentera gärna nedan.


Skribent: Daniel Attås

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info