Hoppa till sidans innehåll
Foto: Persson, Lovisa

Valter och Lilian i landslaget

31 OKT 2020 11:18
OK Tisaren får 2021 två representanter i landslaget. Valter Pettersson debuterar i juniorlandslaget och Lilian har tagit en plats i utvecklingslandslaget. Grymt kul och stort grattis!
  • Uppdaterad: 31 OKT 2020 11:18

Nu ska ni få höra lite om deras tankar från säsongen.

Efter en kort tävlingssäsong där ni tagit fina placeringar, kände ni på er att ni hade en bra chans eller blev ni överraskade när ni fick besedet av landslagsledningen?

Valter: Jag visste nog ändå att det fanns en rimlig chans att få en plats, men det är ju alltid svårt att ta ut laget och det går aldrig att veta hur det tas ut innan man får beskedet.

Lilian: Jag blev överraskad! Det känns väldigt kul.

Finns det någon sak ni kan komma på som gjort att ni fick till det där lilla extra på tävlingarna i år. Eller är det helt enkelt bara flera års bra träning som ni nu fått utdelning på?

Lilian: Jag var väldigt laddad inför säsongen men också lite mer avslappnad mentalt, kändes som man inte hade så stor press på sig att presetera utan det kändes mest kul.

Valter: Det är nog lite både och, dels så har jag tränat på bra utan att vara skadad och har man bra kontinuitet så ger det ofta resultat. Samtidigt har jag utvecklat stabiliteten på den tekniska delen samtidigt som den fysiska delen också blivit bättre.

Är det några pass under vinterträningen som ni redan nu ser fram emot?

Valter: Lördagsträningarna med klubben är ju alltid ett av de absolut bästa vinterpassen med härlig klubbkänsla och gött snack. Så de passen ser man alltid fram emot.

Lilian: Tröskelpass och intervaller i friidrottshallen. Och såklart fina OL-träningar på klubbens och landslagets läger framöver.

Kan ni berätta om era bästa minnen från säsongen?

Lilian: Medel-SM. Det fanns ju ingen publik eller speaker på tävlingen, utan man gick imål och hade endast sin egen känsla om det hade varit ett bra lopp. Jag hade ingen aning om hur jag låg till i förhållande till de andra och förstod först när jag såg Lina Strand gick imål att min tid nog var ganska bra. Fick fråga en funtionär om jag fick titta på resultaten på hans telefon och då insåg jag att det här kunde räcka riktigt långt.

Valter: Det var ju såklart tråkigt att det inte var någon publik och så på tävlingarna men det bästa var nog ändå när jag hade gått i mål på sprinten och mina kompisar som startade lite innan stod där och sa att det skulle räcka till guld.

Tack för intervjun och stort grattis igen!

Skribent: Lovisa Persson

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info