Hoppa till sidans innehåll

Jukola

14 JUN 2017 09:01
Till helgen avgörs världens största stafett, Jukola. I år utanför Joensuu i östra Finland.
  • Skapad: 14 JUN 2017 09:01

Hej allihopa!
Info inför årets resa.

Torsdag den 15 juni:
Hallsberg (klubbstugan) kl.14:25.
OLGY Hallsberg kl 14.35.
Örebro, Scandic Örebro kl.15:00.
Samling kl 18:30 i Siljaterminalen, Värtahamnen.
Båten avgår 19.30 (Ingen mat bokad!)

Fredag 16 juni:
05.45 – 06.45 Sjöfrukost på båten.
Båten framme Åbo 7.00 (Finsk tid)
Bussresa (5-6 h) mot boendet. Kerimaa Holiday Village (http://www.kerimaa.fi/home) stugboende. OBS: Ta med lakan!!
Stopp för lunch när busschaufför Lennart behöver rast. (Ta med pengar för lunch).
Vi passar på att köpa mellis samt frukost stugvis.
Boendefördelning finns.
Ankomst till boende under em + ev träning.
Middag 19.00 vid boendet. Bokat för alla.

Lördag 17 juni:
Avresa till tävlingen (ca 2 h), kl 9.00
Boende i militärtält (Ok Tisaren). Ta med Sovsäck, liggunderlag och varma kläder.
Venlakaveln startar 14:00, målgång ca 17:00, 19:30 prisutdelning.
Jukolakaveln startar 23.00, målgång ca kl. 07:00, 9.30 prisutdelning.

Söndag 18 juni:
Buss avgår från TC ca 10-10:30?
Stopp för lunch/rast enligt busschaufför Lennarts önskemål.
18:00 Ankomst Siljaterminalen Åbo
20:15 Båten avgår, buffé bokad.

Måndag 19 juni:
Ankomst Värtahamnen kl. 06:10.
Åter Hallsberg ca 9.30

Damer: Start 14.00 (lokal tid)

Leg Length Climb Time Changeover
1. 6.7-6.9 km 190 m 45 min 14:45
2. 6.6-6.8 km 190 m 44 min 15:29
3. 5.9-6.1 km 180 m                38 min 16:07
4. 8.1-8.3 km 220 m 52 min 16:59
Total 27.4 km 780 m 2 h 59 min

Herrar: Start 23.00 (lokal tid)

Leg Length Climb Time Changeover
1. 12.7-13.0 km dusk/dark 380 m 75 min 00:15
2. 14.2-14.4 km dark 440 m 88 min 01:43
3. 12.3-12.6 km dark/dusk 360 m 70 min 02:53
4. 7.6-7.7 km dawn/daylight 250 m 45 min 03:38
5. 7.9-8.0 km 250 m 45 min 04:23
6. 10.9-11.0 km 340 m 64 min 05:27
7. 13.8-13.9 km 490 m 80 min 06:47
Total 79.8 km 2510 m 7 h 47 min

All courses include app. 1,200-1,400 metres of marked route. All legs have forking.

 

Laguppställningar
Damer
Lag 1: Lilian Forsgren - Ellinor Eriksson - Ellinor Tjernlund - Josefin Tjernlund
Lag 2: Lovisa Persson - Rebecka Nylin - Line Sølberg - Andrea Svenson
Lag 3: Rebecca Mårtensson (Köping-Kolsva) - Anna Hallmén - Johanna Henriksson - Marion Aebi

Herrar
Lag 1: Filip Jacobsson - Oskar Andrén - Gustav Hindér - Olle Josarp - Erik Fernlund - Mathias Drage - Daniel Attås
Lag 2: Jonatan Gustafsson (KFUM Örebro) - Johan Aronsson - Niklas Gustafsson - Jonatan Aronsson - Thorsten Svensson (Finspång) - Martin Särnbrink - Petter Johansson

Oskar Andrén är idag osäker till start pga skada. Om han inte springer går Johan Aronsson in i lag 1 och det blir givetvis en del ommöbleringar i lagen.

Skribent: Daniel Attås
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info