Hoppa till sidans innehåll

Natt-SM ställs in - järnvägsbygget stoppar tävlingen

01 APR 2017 07:33
Vi skulle arrangerat Natt-SM i Östansjö den 21 april. Nu måste tävlingen ställas in pga det järnvägsbygge som ska göras mellan Hallsberg och Stenkumla. Vi undersöker om tävlingen kan flyttas till ett annat datum.
  • Uppdaterad: 03 APR 2017 23:02

Utbyggnaden av dubbelspår mellan Hallsberg och Stenkumla har planerats i många år och är en del av sträckan Hallsberg-Degerön. Byggstart på sträckan var planerad till 2021 men nu kommer man börja redan vid påsk i år.

Järnvägen går mitt genom området för Natt-SM. Problemet är att trafikverket nu kommer spärra av skogen längs hela sträckan där järnvägen ska byggas så att det inte kommer gå att passera. Från påsk kommer man börja spränga där tunneln ska gå från Östansjö upp till Lindhult. Sprängningarna kommer hålla på dygnet runt och obehöriga måste hålla sig på avstånd. Under hösten som gått har man provborrat i hela området och nu är det alltså dags för byggstart.

På den delen där det inte ska byggas tunnel kommer man istället hugga ner en stor gata i skogen och sätta upp stora staket där under tiden. Det betyder att hela skogen kommer vara avspärrad från Västra Å/Karintorp ner till vägen i Östansjö, inga banor kommer kunna passera.

Vi har försökt få trafikverket att vänta med byggstart utan att lyckas. Eftersom det är så nära inpå tävlingen finns inte möjligheten att flytta karantän och lägga om banor med så kort varsel. Vi kommer istället undersöka möjligheten att flytta tävlingen till ett annat datum, kanske i höst. Vi får återkomma hur det blir.

Publiktävlingen berörs inte av järnvägsbygget och tanken är i nuläget att den ska avgöras som planerat.

Läs gärna mer i dokumenten nedan och titta på trafikverkets filmer över järnvägen för att se hur planerna ser ut.

Mer info om järnvägsbygget

Karta över järnvägen

Animerad film 1 över järnvägsbygget

Animerad film 2 över järnvägsbygget

Skribent: Daniel Attås
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: 058216155
E-post: This is a mailto link

Se all info