Hoppa till sidans innehåll

Välkomna på skinkloppet!

2017-12-11 12:54
På lördagsträningen 16/12 hälsas alla välkomna att delta på skinkloppet. Kommentera gärna denna nyhet så snart som möjligt om du kommer så vi vet hur mycket risgrynsgröt vi ska koka. Det går självklart bra att bara delta på fikat om så önskas.
  • Uppdaterad: 2017-12-11 13:10

Skinkloppet är en form av tidgissningstävling där det målet är att gissa den tid som man sedan kommer spring en orienteringsbana på. Man gissar sin tid innan man får titta på banan (ungdomar tillåts tjuvkika lite får att se svårighetsgraden). De två personer som gissar närmast sin tid vinner. Man kan välja att springa tillsammans eller ensam. Det kommer finnas två banor att välja på, den lite längre är drygt 5 km och den lite kortare omkring 3,5 km. Exakta banlängder kommer delges i klubbstugan på lördag innan ni gissar er tid. För dem som vill springa mera efter loppet kommer det finnas möjlighet till detta.

Start och mål kommer att vara i klubbstugan, terrängen känner nit till ganska bra med andra ord. Fri starttid från 10.00. Segrarna tilldelas varsin julskinka och äran att lägga banan till nästa års arrangemang. Prisutdelning blir när vi alla fått lite gröt, gissningsvis omkring 12.00-12.30.

Som tidtagning kommer sportident att användas så ni som har ta gärna med SI-pinne (gärna en extra om ni har ifall någon komis saknar en pinne). Om någon saknar SI-pinne kommer manuell tidtagning att tillämpas. 

Det är inte tillåter att använda klocka under träningspasset. För dem som önskar springa med klocka för att analysera träningen i efterhand så ska denna vara väl övertejpad under passet. Heltäckande klädsel gäller, gärna med tomteluva. Klädsel- och klock-kontroll kan ske på slumpivs utvalda. 

Varmt välkomna önskar skinkmästarna 2016, Johan Aronsson och Thomas Persson

Skribent: Johan Aronsson

 

 

 

 

Sponsorer 2017

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: 0582-16155
E-post: This is a mailto link

Se all info