Hoppa till sidans innehåll

Viktig info från styrelsen om Corona-situationen

31 MAR 2020 23:21
Under kvällen hade styrelsen ett extra möte för att behandla situationen med Coronaviruset och hur det drabbar klubbverksamheten. Bl.a. skjuts Tisarträffen upp ett år och vi uppmanar folk att byta om hemma.
 • Uppdaterad: 31 MAR 2020 23:21

Eftersom regeringen infört ett förbud mot folksamlingar över 50 pers har klubbens styrelse tagit följande beslut under kvällen;

 • Tisarträffen som skulle arrangerats 25-26 april skjuts upp ett år. Jobbet som gjorts med banläggning m.m. sparar vi och hoppas kunna använda i framtiden. 
 • Rallarrundan ställs in. Rallarrundan-kommittén ser över möjligheter för ett "virtuelt" alternativ. Mer info kommer om ca 2 veckor.
 • Tävlingsdeltagande - De allra flesta tävlingar ställs ju in så det blir svårt att tävla som läget är nu. Men tänk till en extra gång och tävla enbart i det län du är bosatt i, och följ råden till Folkhälsomyndigheten.
 • Klubbverksamhet - vi uppmanar alla att komma ombytta till träning samt att duscha hemma. Detta för att minska risken för spridning. Känner man minsta sjukdomsteckan skall man inte komma på träning eller till klubbstugan! Veteraner och personer i riskgrupper uppmanar vi följa råden från Folkhälsomyndigheten - det vill säga att undgå folksamlingar men att genomföra fysisk aktivitet utomhus.
  • Klubbräningar - tisdagsfikat ställs in tills vidare. Klubbstugan hålls öppen för toalettbruk. Träningarna genomförs som vanligt men vi måste vara noga med att hålla avstånd till varandra och att vi inte samlas alla på samma ställe vid samma tidspunkt. Återigen - kom ombytt till träningen och duscha hemma!
  • Veteranverksamhet - vi hänvisar till Folkhälsomyndighetens rekommendationer att bedriva fysisk aktivitet utomhus men att undvika folksamlingar
  • Medel-KM - Vi hoppas kunna genomföra medel-KM lördag 25 april (samma dag som Tisarträffen egentligen skulle varit). Tränings- och Tävlingskommittén jobbar på saken, så mer info kommer inom kort :)

Läs mer om Folkhälsomyndighetens rekommendationer här. 

Vi hoppas att klubbens medlemmar har respekt för och följer dessa rekommendationer, det handlar ju om att skydda inte bara oss själva men framförallt personer i riskugrupper mot att sprida Coronaviruset. Vi måste räkna med att våren blir något utöver det vanliga, och här måste vi alla dra vårt strå till stacken. Och ibland gör man det genom att göra så lite som möjligt... Nu gäller det att vara smarta, lojala mot varandra också kommer vi starkare än någonsin ut från det här när det är över! 

Vi ses på träningarna framöver, med några meter mellan oss ;)

//Styrelsen

 

 

Har man funderingar kring verksamheten är det bara att höra av sig till någon av oss i styrelsen! 

Skribent: Oskar Andrén
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info