Hoppa till sidans innehåll

25-manna

2017-10-10 20:57
Årets 25-manna avgjordes vid Ensta gård strax nordväst om Vårsta en bit öster om Södertälje. Vädret var lite sisådär, det var ganska kallt och lite regn till och från gjorde målet lite lerigt.
  • Uppdaterad: 2018-04-24 16:47

Tävlingsarenan var annars fin, välplanerad och kompakt. Terrängen var som vanligt i Stockholm. Fina, detaljerade höjder och en del stigar.

 

Resultatet gick tyvärr inte som vi hoppats. Jag har svårt att hitta några bra ord att använda men Tomas Hallmén uttryckte det bra i ett inlägg dagen efter:

Grymt bra jobbat alla igår.
Vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag.
Är det något vi idrottare är bra på så är det att komma igen.
Med samma prestationer utan att hoppa över en kontroll hade vi slagits om placeringarna precis utanför pallen.
Detta trots tunga återbud.
Nästa år kommer vi igen med besked!

 

Tävlingen började annars fint för förstalaget där Filip stod för en strålande insats på förstasträckan. Han var en minut efter i början men sprang ifatt täten och växlade som elva i tätklungan som bara bestod av 17 lag. Lilian fortsatte sedan övertyga på andrasträckan. Gubbarna och Valter på tredjesträckan stod för solida insatser där Valter var den snabbaste. På den korta fjärdesträckan blev det tyvärr en överhoppad kontroll vilket gjorde att vi blev diskvalificerade.

Den lite längre femtesträckan sprangs av fyra löpare som var ovetande om vad som hänt och ingen av dem var riktigt nöjd med sina lopp utan hade alla missat 2-5 minuter. Tjejerna på sträcka 6 blev därefter kvarhållna vid växling och fick ge sig iväg tillsammans en halvtimme efter det att ledarlaget växlat ut sin fjärde löpare. De gjorde sedan riktigt bra lopp och räknar man bort den tid de väntade har de topptider på sträckan och plockade tid på täten.

Löparna på den sista parallellsträckan, sträcka 7 gjorde också de bra lopp och kom in i ganska samlad trupp. På 23:e sträckan tog Simone över och gjorde ett riktigt topplopp och hade näst bästa tid på sträckan. Daniel sprang sträcka 24 och gjorde ett bra lopp men försökte vara passiv i klungan för att inte påverka tävlingen så mycket. Josefin avslutade riktigt bra och kunde passera A-M Hausken-Nordberg de sista meterna på upploppet. Vår tid i mål var en 21:a plats och räknar man bort tiden vi blev kvarhållna är vi strax utanför pallen. Tävlingen vanns av Tampereen Pyrintö.

 

Andralaget hade också en tung resa redan från början hamnade man långt efter. Man började sedan avancera i resultatlistan men på femtesträckan sedan blev det ytterligare problem. Även här var det problem med kontroller som inte togs, flera i rad till och med men löparen upptäckte semare misstaget och vände tillbaka men tappade givetvis mycket tid på det hela. Tre tjejer på sträcka 6 var redan i mål innan den fjärde gav sig ut. Efter det avancerade man ytterligare i listan och hamnade på en slutlig 153:e plats. Detta efter mycket varierande insatser, flera löpare var väldigt nöjda med sina lopp medan andra var mycket besvikna.

 

Trots resultaten hade vi trevligt på tävlingen med en fin gemenskap vid tältet och målfållan. Det är mycket enklare att stötta varandra i medgång men mycket viktigare att göra det i motgång, det är då det behövs. Vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag! Vi kommer igen!

 

Tillsammans delar vi glädje, gemenskap och trivsel!

 

 

25-mannamedeln

Tidlig søndag morgen dro vi mot arena i Ensta Gård, Vårsta for å løpe 25mannamedeln. Når vi ankom parkering og arena var det tydelige tegn på at det hadde regnet mye det siste døgnet, for der var det gjørmete! Selv om det bare var 5 grader og det regnet, var vi alle klare for en krevende mellomdistanse. Tisaren hadde 10 løpere som skulle kjempe i den fine, krevende skogen.

 

 

De største prestasjonene var det Lovisa Persson, Filip Jacobsson, og Valter Pettersson som stod for. Lovisa løp et stabilt løp, og ble nr 7 i D21E. En superbra prestasjon i et bra startfelt. Filip Jacobsson ble nr 7 i H20E. Et bra løp der hvor han viser at han er med å kjemper om de gjeveste plasseringen i en klasse der hvor nivået er skyhøyt. Valter Pettersson løp også veldig bra, og ble tilslutt på en fin 9.plass i H16.

 

 

Resten av oss hadde vell ikke vår beste dag på ”jobben”. Noen med flere bommer enn andre… Men alle var enige om at løpet var veldig morsomt, og krevende. Skogene utenfor Södertälje leverte fint terreng og hundrevis av ny opptrampede stier på kryss og tvers. Uansett om det ble noen bommer hadde alle det veldig morsomt, og det er jo aller viktigst!

 

 

Nå setter noen av oss kursen nordover og krysser fingrene for at snøen snart kommer.

 

Skribent: Daniel Attås & Line Sölberg

 

 

 

 

Sponsorer 2017

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: 0582-16155
E-post: This is a mailto link

Se all info