Hoppa till sidans innehåll

25manna

18 OKT 2022 19:42
Efter två års pandemiuppehåll var det äntligen dags för en av klubbens absoluta höjdpunkter under året igen! Jag pratar såklart om 25manna.
  • Uppdaterad: 18 OKT 2022 19:42

Utöver den sedvanliga 25manna-stafetten bjöd helgen även på en fin medeldistans när den nionde deltävlingen av Swedish League avgjordes i Visättraskogen på söndagen.

Klubben ställde upp med två starka lag trots några sena återbud. Det var ett glatt och taggat gäng som möttes på det fina arenaområdet under lördagsmorgonen. Dagen bjöd på finfint höstväder och en intensiv stafett, vilket gjorde att det var lika spännande att heja på klubbkompisarna som att själv vara ute och springa i skogen. En av anledningarna till att jag själv tycker 25manna är så kul är helt klart att stora delar av klubben, både ung som gammal, motionär som elit, kan tävla ihop. Det är något speciellt.

På startgärdet inledde Josefin Tjernlund och Nina Hallor stafetten i sina respektive lag. Båda två stod för fina stafettlopp, där Josefin växlade in som trea bara sekunder från ledningen. De växlade över till Valter Pettersson och Magnus Persson. Valter förvaltade sitt fina utgångsläge och kunde växla ut den första parallellsträckan i toppen. Även Magnus gjorde en fin insats i skogen och kunde plocka nästan 50 placeringar. Sträcka 3–7 var parallellsträckor med 4 löpare på varje sträcka. De är kända för att gå väldigt snabbt och det gäller att ”vara med” efter dem för att ha med tätstriden att göra i slutändan. Dessa sträckor genomfördes med bravur och värt att nämna är det grymma genomförandet som tjejerna i förstalaget (Moa, Anna, Lovisa och Ellinor) stod för på sträcka 6.

När de växlade ut sista parallellsträckan låg laget så bra som tvåa. Klubbens andralag plockade sakta men säkert, placering efter placering, och kunde växla ut 23:e-sträckslöparen Peter Agerhäll på en 95:e-plats, medan förstalaget växlade ut Robin Helmersson som 11:a.

Robin stod för kanske dagens bästa sträcka då han plockade in hela 5 min på täten och 3 placeringar. Det bäddade för ett kanonbra läge för våra löpare på de två sista sträckorna, nämligen Andrea Svensson och Oskar Andrén. Oskar kunde till slut föra in förstalaget på en fin tiondeplats med klubben ivrigt hejandes längs upploppet. I andralaget sprang Sofia Johansson och Nikita Zvyagin också bra och förde in laget som 84:a. Bra jobbat allihopa!

Tack för en fin klubbdag! Det är alltid lika härligt att springa stafett med er och jag tror nog inte att det finns många andra klubbar som är så bra på att heja på varandra och skapa god stämning som vi ute på arenan! Efter prisutdelning var det dags att tacka för oss. Vissa rullade hemåt mot Närke igen, medan andra var kvar och laddade upp för söndagens tävling med restaurangbesök och trevligt häng på hotellet i Älvsjö.

Medeldistansbanorna på söndagens tävling bjöd på klassisk fin Stockholms-orientering, om än lite mer kuperat än vad vi kanske är vana vid i huvudstaden. Det bjöds även då på tekniska utmaningar i form av både lite längre vägvalssträckor och kluriga sluttningskontroller. Riktigt roligt och intensivt, precis som en medeldistansbana ska vara enligt mitt tycke. Klubben hade som vanligt många framstående placeringar, nästan hälften av klubbens startande kammade hem en topp 10-placering i sina respektive klasser. Bäst av alla sprang Tomas Hallmén och Valter Pettersson som båda två precis hamnade utanför pallen som 4:a i H50-2 och H20E. Övriga som placerade sig topp 10 var Mats Nylin (H70), Andrea Svensson (W21E), Olle Josarp (H21), Fredrik Glännefors (H20E), Filip Jacobsson (M21E-3) och Josefin Tjernlund (W21E). Snyggt sprunget!

För eliten återstår nu endast en tävlingshelg, närmare bestämt Swedish League-avslutning i Strängnäs, helgen som kommer. Därefter väntar lite välbehövlig säsonsvila innan grundträningen sparkar i gång några veckor senare.

Skribent: Anna Hallmén
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info