Hoppa till sidans innehåll

Elitstafetten

08 MAJ 2021 17:20
Svårt att leva upp till Oskars otroliga referat från sprinthelgen i Norrtälje, men vi gör ett försök och rapporterar här från en helg i Eskilstuna 😆
 • Skapad: 08 MAJ 2021 17:20

I helgen var det äntligen dags för säsongens och årets första stafett, som vi längtat! På schemat stod Elitstafett i Eskilstuna och klubben ställde upp med 2,5 riktigt starka lag med lite övriga örebrolöpare i damernas andralag för att få ihop ett fullt.

Våra grymma laguppställningar till start var följande:

Tisaren 1

 1. Andrea Svensson
 2. Lovisa Persson
 3. Lilian Forsgren
 4. Simone Niggli
 5. Ellinor Tjernlund
 6. Josefin Tjernlund

IF Hagen/KFUM Örebro/Tisaren 2

 1. Linnea Claesdotter
 2. Anna Hallmén
 3. Sofia Johansson
 4. Moa Alsiö (IF Hagen)
 5. Lovisa Gustafsson (KFUM)
 6. Karin Lindgren (KFUM) 

Tisaren 1

 1. Johan Aronsson
 2. Filip Jacobsson
 3. Mathias Drage
 4. Daniel Martinsson
 5. Daniel Attås
 6. Gustav Hindér

Det var länge sen det sprangs stafett sist och det var ett gäng förväntansfulla, nervösa och taggade löpare som i lördags kväll tog sig till Hälleforsnäs strax utanför Eskilstuna för att göra upp i natten. På väg in till arenan delades det ut munskydd till alla och får man inte klaustrofobi av att värma upp i dem så vet jag inte vad, men sånt är livet i dessa tider. Förstasträckslöparna värmde upp för fullt inne på grusplanen där arenan var och väl på plats var också coach Karin och Tomas, självklart med en kärleksmums i ena handen och kaffe i den andra men det går ju an när man gör ett riktigt bra jobb för oss löpare.

Herrarnas masstart gick vid 21.00 och damernas vid 21.10 så det hade inte mörknat helt när starten gick, men för att läsa kartan i skogen gäller det att redan från start ha laddat lampan ordentligt. På natten genomfördes 3 sträckor i respektive stafett och sedan fortsatte tävlingen med 3 dagsträckor vid söndag lunch och då i Ärla, även det en bit utanför Eskilstuna. Söndagens lopp genomfördes som en jaktstart så de lag som låg bäst till efter nattsträckorna hade helt enkelt lite fördel och framförallt Tisarens 1a lag i damstafetten som gick ut med ett stort försprång till de jagande lagen.

Bilder från: @woasfoto

Andrea, Linnea och Johan gjorde riktigt bra förstasträckor ute i natten och växlade in som 1a, 9a respektive 19e så stabila och fina insatser av startgänget som var nöjda när de kom i mål, även om det hade missats lite där ute. Lovisa, Anna och Filip som växlades ut gjorde även de jättebra insatser och orienterade precis enligt plan bortsett från någon liten bom i grönområden men annars plockades det placeringar som bara den och de förde upp lagen till ännu bättre platser. Efter detta var det Lilian, Sofia och Mathias tur och det var nu Tisarens 1a lag på damsidan började skaffa sig ett rejält försprång till övriga lag inför söndagens jaktstart då Lilian sprang som en gudinna och kom i mål nästan 9 min före övriga lag som inte hade en chans att rå på våra grymma tjejer!

På grund av coronan och antalet personer vi fick vara på arenan var man bara där den dagen man sprang. Efter genomfört nattlopp var det bara att lämna Södermanland för att åka hemåt mot Örebro igen för en stunds sömn innan man skulle upp och bänka sig hemmavid framför liveresultat, GPS-trackning och kommentatorsljud. Efter lite nattamat i bilen på väg hem och ett försök till att ta en liten tupplur så var vi i säng kl. 02.30 och det var dags att ta natten, Zzz. På söndag morgon var det sovmorgon (något som jag, Sofia, är väldigt bra på) innan jag, Anna och Lovisa stack ut på en liten löptur innan jaktstarten och livesändningen drog igång. Kanske inte för att det var så otroligt spännande då tjejerna sprungit så väldigt bra och likaså killarna men självklart sitter vi hemifrån och hejar och peppar på de som ska springa! Såg däremot inte ut att vara lika fint väder på arenan som på natten… vi hörde på sändningen att de sprang i underställ och vantar och att det haglade som bara den men inte stoppar det väl oss.

Bilder från: @woasfoto

Hela gänget fortsatte springa väldigt bra och trots några bommar för alla 3 lagen rullade loppen på fint, såg det ut som hemifrån i alla fall! Gustav på sista och 6e sträckan sprang in grabblaget på en finfin 13e plats, riktigt bra killar! Vann herrklassen gjorde Stora Tuna med Emil Svensk på sista sträckan, Tullinge SK slutade 2a och Gustav Bergman med sitt Ravinen hamnade på 3e plats. Tisaren 1 på tjejsidan fortsatte briljera och utöka sin ledning och Josefin korsade mållinjen för att vara exakt 16 min 31s före Sara Hagström (IFK Göteborg) och GMOK med Lina Strand på tredje plats.

Som ny löpare för OK Tisaren och ovan att springa stafett på riktigt då vi i förra klubben var väldigt få löpare och hade svårt att få ihop lag var detta en fantastiskt rolig helg och bra timing för att inviga min nya klubbtröja! Jag och många andra kan nog garantera att det var vårt gäng som hade bästa stämningen, gemenskapen och mest pepp från både klubbmedlemmar, coacher och hemifrån för oj vad roligt det var så tack så jättemycket hela gänget! Ser fram mot det som kommer härnäst även om det just nu verkar lite oklart med hur och vad det blir för tävlingar framöver. Träna på och ha det fint så både ses och hörs vi så småningom!! ❤️💙🤍

(Samtliga bilder är tagna av Moa Gustafsson och många fler finns i hennes fotogalleri som ni kan se här; https://galleri.woasfoto.se/elitstafetten eller på @woasfoto.)

Skribent: Sofia Johansson
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info