Hoppa till sidans innehåll

Glittrande leverans av killarna vid hemma-SM

2017-10-01 15:05
Som vi väntat, och som vi längtat, efter dagen då hemma-SM skulle avgöras i Nyckelhult.
  • Uppdaterad: 2018-04-24 16:47

På pappret fanns det många starka namn från Tisaren som skulle kunna placera sig högt upp i resultatlistan, även om majoriteten av klubbmedlemmarna agerade arrangörer. En stor eloge till er för ett fantastiskt jobb både innan, under och efter tävlingarna. Som ni slet!

 

 

 

Efter ert minutiösa, förberedande arbete var det upp till oss löpare att skörda frukten. Det var väldigt häftigt att se er in action. Lasta väskor på släp, ropa namn vid starten, vakta kontroller i skogen. Och det var väldigt mäktigt att få tävla er tävling.

 

Efter ett blött kval var vi fem stycken löpare som slitit oss vidare till A-final. En av dessa löpare var Daniel Attås. Dagen till ära slog han till med en 7:e placering i det hällande regnet. Detta var inte speciellt förvånande då Daniel har lagt stor vikt och stort fokus på årets SM-tävlingar samtidigt som han kände sig trygg med hemmaterrängen. Daniel har vid flera tillfällen även påpekat att det borde gå bra när man springer i skog man är van vid, något han kraftfullt bevisade.

 

 

 

Josefin Tjernlund och Filip Jakobsson var våra två andra tisare som visade prov på tekniska färdigheter och grym fysik. Josefin visade att hon håller en hög lägsta nivå och att hon tagit ytterligare ett steg i sin utveckling. För trots ett lopp som inte var rent så sprang hon till sig en 11:e plats. Hon missade visst ett SM-löv men var munter ändå. Utan att ha fått tillfälle att prata med Filip om hans prestation så misstänker jag, utefter att ha studerat hans GPS, att han hoppats på en ädlare placering i den äldsta herrjuniorklassen. Han vann en 12:e plats men har absolut kapacitet till mer. Efter en snabb analys av Filip så kan jag säga att han är grym på att springa under sträcket, även om han just denna dag avvek något från den taktiken.

 

 

 

Under stafetten låg dimman tät likt slaget vid Lützen …

... och ut ur dimman ploppade Daniel in på en femte plats.

 

 

 

Hela herrseniorlaget stod för exceptionella insatser även om det var Daniel som fick äran att sätta punkt på stafetten. Erik Lindgren sprang första sträckan med bravur. Vid varvningen låg han med i tät och växlade ut 11 sekunden efter ledande lag. Oskar tycktes bli otroligt inspirerad av Eriks pangstart för även han gick ut och levererade. Han gick i mål tillsammans med andraklungan, knappt två minuter bakom ledande lag. Ledarna fanns det tyvärr inget att brås på men kampen i andraklungen var spännande under hela sista sträckan. Daniel gick ut ungefär samtidigt som konkurrenterna Ärla, vilka han majestätiskt fintade upp på läktaren med en härlig överstegsfint. Så trots en nagelbitare till avslutning så kändes det lugnt när Daniel kom smygandes ut ur dimman till sista kontrollen.

 

 

 

Innan seniorernas stjärnglans var det herrjuniorerna som satte färg på SM-stafetten, då även de tre genomförde fantastiska lopp. Olle Josarp tog kommandot direkt och var med täten in mot varvningen. Debutanten Valter Pettersson växlade Olle ut i ett glödhett läge, mitt i klunga nummer två. Valter tycktes ta detta med ro för han tryckte till sina äldre konkurrenter ordentligt. Han varvade som trea och växlade ut Filip som femma. Att Valter var grym visste jag, och att han lyckades visa detta på ett junior-SM var riktigt kul att se. Filip som visat storform avslutade det Olle och Valter påbörjat med bravur. Han plockade på ledande lag under hela sitt lopp vilket gjorde att lagen han passerade inte hade en rimlig chans att hänga med. Avståndet bakåt säkrade han vid sista radion och kunde därifrån defilera in på en andra plats.

 

 

 

Våra damseniorlag drabbades tyvärr av skador och sjukdomar men vi fick trots det ihop ett starkt första lag. Lovisa Persson visade vilket stjärna hon är i Kilsbergsterräng och gjorde i stort sätt bara en liten groda. Med starka ben lät hon Ellinor Tjernlund ta över, vilken hade det något kämpigare. Avslutaren Josefin knöt dock ihop säcken på ett strålande vis då vi slutade på en 12:e plats.

 

Killar, det var fantastiskt kul att följa er under denna dimmiga förmiddag. Ni förtjänar denna framgång och den ska vi leva vidare på under nästa helgs 25-manna. 

 

Skribent: Ellinor Tjernlund
  1. Coolt

    (Josse 2017-10-02 kl 20:33) Anmäl
  2. Mycket bra skrivet....

    (Maude 2017-10-01 kl 16:21) Anmäl

 

 

 

 

Sponsorer 2017

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: 0582-16155
E-post: This is a mailto link

Se all info