Hoppa till sidans innehåll

Kolbotten-OL

02 OKT 2020 09:00
Att en regnig söndag ändå kan bli så lyckad!
  • Skapad: 02 OKT 2020 09:00

I söndags 27/9 arrangerade vi kolbotten-orientering vid Knottebo, något som vi aldrig gjort förut. Det speciella med kolbotten-orientering är att alla kontrollpunkter är kolbottnar. En kolbotten är en rest från en gammal kolmila och kan ofta vara svåra att se i naturen men oftast brukar det vara en dikesgrop i en ring runt kolbottnen.

Väderrapporten berättade att det skulle bli strålande sol och upp till 20 grader under lördagen, vilket prognosen höll sig fast vid hela lördagen. Så blev tyvärr inte fallet. Istället var det dis, dimma och kyliga vindar som vi fick utstå. Till vår tävling kom det trots det 72st startande med många nöjda deltagare från hela länet. Flera kom efter målgång fram och sa att det var det roligaste de gjort på länge.Den långa, svåra banan vanns av världsstjärnan Simone Niggli med en segermarginal på drygt 4 minuter. Så trots dåligt väder var det många nöjda och glada deltagare efter en dag letandes efter kolbottnar.

Tack till alla som kom och sprang våra banor och ett extra tack till Emil, Urban och Reinert som hjälpt till på olika vis! 

 

 /Nina och Adam

Skribent: Nina Hallor
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info