Hoppa till sidans innehåll

SM i sprintstafett

25 OKT 2020 14:06
Läs om sprintstafett-SM på hemmaplan i Örebro för två veckor sedan.
  • Skapad: 25 OKT 2020 14:06

Det är över 7 dagar senare och vi löpare får fortfarande komplimanger från bekanta som sett oss på SVT. Vi blir otroligt uppvaktade och det trivs vi med. Många mugglare beundrar dessutom hur sprintstafetten framställdes på TV och hur spännande det var. Totalt var vi 8 st löpare i klubben som sprang live och fick titta igenom sändningen i efterhand. Om man gör det för att utvärdera taktik eller bara för att göra en så kallad stilstudie på sig själv är oklart.

SM i sprintstafett 2020 avgjordes i Sörby i Örebro, med arena vid Tybblekullarna. På startsträckan sprang Ellinor för lag 1 och Andrea för lag 2. Tjernlund fick väldigt mycket TV-tid såhär inledningsvis i stafetten, vilket ju var för att hon sprang i tät hela loppet. Var flera gånger 2a vid TV-kontrollerna och växlade stabilt +0:11 bakom tät som 4a. Andrea för lag 2 kom in +0:50 som 13e. Hon har en förmåga att ta ut sig till max när hon tävlar (läs klöks) och är därför en löpare man vill ha i laget.

Ut på sträcka 2 skickades Valter och Dajje ut för lag 1 respektive lag 2. Från tidigare år byttes nu gammal ut mot ny talang och laget kändes fräscht och spännande därav. Gårdagens guld för Valter hade dock tagit på krafterna, med all rätt, och det skedde därför en omkastning mellan lagen i och med att Daniel sprang snabbt och stabilt. Lag 2 växlade till sträcka 3 före lag 1, men det var tight! Våra lag låg 12a och 14e efter halva stafetten.

På sträcka 3 spelade lag 1 ut sprintspecialisten Oskar och lag 2 urstarka Gustav. Här skedde missödet att lag 2 felstämplade sig och det jämna klubbkampen fick ett abrupt slut. En sprintstafett utan felstämplingar är dock ingen riktig sprintstafett så det är inte hela världen. Oskar däremot sprang upp lag 1 till en 7e position helt enligt förväntningarna man har som specialist.

Josefin och Lovisa fick ansvaret att spurta in laget på bästa möjliga placering på avslutande sträcka 4. Lag 1 tappade 1 placering och slutade 8a och andraplatsen från förra året var inte försvarad. Analysen är att det är svårt att avancera bland de stabila lagen i sprintstafett. Misstag måste göras eller så måste en otrolig dagsform dyka upp. Lovisa för lag 2 visste inte att laget var ute ur leken förrän stafetten var avgjord utan sprang i full kareta även hon. Kanske att både Lovisa och Josefin kommer göra ett omlöp av denna sträcka nån gång under hösten.

Stafetten satte därmed punkt för årets mästerskapssäsong. Det var korta tävlingsdagar och det covid-anpassade upplägget öppnade inte upp för den mest optimala klubbhelgen. Tur var väl det att familjen Sjödin i Kumla bjöd hem oss alla på muurikka-kväll för att få träffas och umgås som vanligt också. Mycket angenämt!

Skribent: Josefin Tjernlund
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info