Hoppa till sidans innehåll

Tiomila ungdomskavlen

25 MAJ 2022 16:24
Även ungdomsgänget ställde upp med flera starka lag på Tiomila. Läs om deras upplevelse av ungdomskavlen här.
  • Skapad: 25 MAJ 2022 16:24

Äntligen hade Tiomila dragit igång efter en lång väntan under pandemin. Tiomila nästan på hemmaplan innebar att OK Tisaren kunde ha hela tre ungdomslag på förmiddagen innan damkavlen och Tiomilakavlen. Så ungdomsledarna för OK Tisaren frågade runt bland alla ungdomar, och vi var många som visade intresse. Så efter många sms konversationer och muntlig planering så kunde vi ställa upp med tre hela och otroligt jämna lag.

OK Tisaren hade aldrig ställt upp med ungdomslag på ungdomskavlen förut med just de här ungdomarna som sprang nu. Så för många var det en stor och häftig upplevelse att få vara och se sitt första Tiomila som gick i Ånnaboda.

Det var verkligen ett stort plus att det låg i Ånnaboda. Det var så nära och hyfsat lik terrängen i Hallsbergs skogen. 

Så det var bara att ta sitt pick & pack och bege sig till Ånnaboda arenan.

Det var även så kul att Niggli barnen hade kommit till Sverige igen och ville vara med och springa ungdomskavlen för OK Tisaren. 

Dem tre tjejer som sprang varsin första sträcka i de tre lagen var: Moa, Lovisa och Malin.

Alla tre sprang ett dunder lopp och kunde med stolthet växla ut till sina lagkamrater på sträcka två som var: Arvid, Idun, Anja och Unna. Även det här gänget sprang ett jättebra lopp och växlade ut till: Maja, Allis, Oskar, Alfred, Lars och Folke. Denna sträcka gick också som en dans. Vi växlade ut till sista sträckslöparna: Robin, Henning och Josh som var riktiga hjältar i skogen och såg till att alla våra lag kom i mål.    

När sista sträckans löpare gått i mål med ett stort supportergäng och många applåder så var det  bara att samla alla löpare och ta massa foton. Vår största supporter Madde gav oss välförtjänta godispåsar vid klubbtältet.

Efter att hela ungdomskavlen var klar så var det en del som åkte hem. Andra stannade kvar och tittade på Damkavlen och kanske lite på själva Tiomilakavlen vilket var en häftig upplevelse för många där. 

Så nu är det bara att tagga till inför en härlig vecka med orientering på schemat.   

Skribent: Allis Sjödin
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info