Hoppa till sidans innehåll

Tisardagen

2017-11-21 17:20
Lördagen den 18 november var det dags för Tisardagen som i år var förlagd till Östansjö. Lagtävling med poäng, god mat, fika, prisutdelningar och höstrusket stod allt på programmet under dagen.
  • Uppdaterad: 2018-04-24 16:47

Tisardagen inleddes med en träning med namnet "30 på 30". Deltagarna var indelade i tio lag lag med tre eller fyra personer som alla fick en karta med 30 kontroller. På 30 minuter skulle man sedan ta så många poäng som möjligt. Vid varje kontroll fanns sex klädnypor, två som var värda fem poäng, två som gav tre poäng och två som gav en poäng. Det var bara de första sex löparna vid varje kontroll som fick med sig poäng därifrån. Därför gällde det för lagen att lägga upp en bra taktik för att fördela kontrollerna så bra som möjligt för att kunna ta många poäng.

Tomas Hallméns foto.

Terrängen vid sluttningen ovanför Östansjö var tuff och flera löpare överskattade kanske sin förmåga lite och fick väldigt bråttom tillbaka. För varje påbörjad minut man var sen tillbaka blev man också av med den klädnypa man tagit som var värd mest poäng vilket skapade ytterligare spänning i det hela och faktiskt avgjorde hela tävlingen då flera löpare fick stora poängavdrag. Tävlingen blev väldigt lyckad och alla kämpade väl men bara ett lag vann.

Anders Holms foto.

Segrarlaget i förmiddagens lagtävling.

Här finns resultaten från lagtävlingen 

Dagen fortsatte med lunch i form av pannbiff med potatis från golfrestaurangen vid Kumla golfklubb. Efter maten delades det även ut priser från bl.a. Närkes skogsflickor. Till fikat var det sedan dags för valårsmöte där vi valde in personer i de olika kommittérna i klubben. Mötet gick helt och hållet på valberedningens förslag och protokollet kommer finnas tillgängligt på styrelsens sida på hemsidan här inom kort. Vi fick också information från styrelsen angående ombyggnaden av klubbstugan som börjar vara klar och kommande arrangemang.

Maude Larssons foto.

På eftermiddagen var det sedan lite paus för att återigen ha samling klockan 15 för de som hade åldern inne för att vara med på höstrusket. Höstrusket samlade i år 30 deltagare plus några arrangörer. Temat för året var högtider och efter ca 6-7 timmars vandring i skogen var alla de fem lagen framme vid det hemliga målet vid idrottshallen i Västra Å. Längs vägen väntade ett gäng stationer, bl.a. en inledande stafett med olika moment, en sorteringsövning, en minnestävling, en avståndsbedömning, ett uppdrag där lagen skulle välja mellan fem föremål, en sportidentstafett och en dryckesprovning där de fick smaka olika sorters cola och skulle säga vad som var vad. Längs vägen var det också korvgrillning, lagen fick små kluringar på baksidorna av kartorna och dessutom skulle de försöka hitta mellan stationerna på både brundbildskarta och spegelvänd karta. Väl vid målet väntade hämtpizza och alla lag skulle spela upp varsin sketch. Även utklädnad både i skogen och inomhus samt fjäsk till arrangören fanns med i bedömningen.

Segrare blev jullaget om skrapade ihop 48 poäng.

Påsklaget tog en fin andraplats med 43 poäng.

Midsommarlaget hamnade på en tredjeplats med 42 poäng.

Nyårslaget tog med sina 41 poäng en fjärdeplats.

Tyvärr blev det en femteplats för Halloweenlaget med 39 poäng vilket gör att Martin, Rebeka, Frida, Erik, Jonathan och Josefin får arrangera nästa år.

Jag tror och hoppas alla tyckte det var en kul och trevlig dag.

Skribent: Daniel Attås
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

Sponsorer 2017

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: 0582-16155
E-post: This is a mailto link

Se all info