Hoppa till sidans innehåll

Turkiet 2018

2018-03-05 22:25
Efter flera års träningsläger i både Spanien och Portugal var vi återigen tillbaka i härliga Turkiet under årets sportlovsvecka.
  • Uppdaterad: 2018-04-24 16:47

Med boende både i Antalya och Side, i närheten till staden Manavgat, bjöds vi på varierande träningar som visade upp Turkiets bästa kartor och orientering. Veckan bjöd på härlig sol och värme, mycket skratt och härligt träningssällskap.

Efter en lång resdag anlände vi till Turkiet sent på lördagkvällen. Dagen efter ankomst bjöds vi på strålande solsken i Antalya och så varmt som 25 grader, vilket helt klart var den finaste dagen på hela veckan. På förmiddagen var det en träning där alla deltagare fick känna på terrängen och på kvällen bjöds det masstart i nattorientering på en strandkarta i närheten till hotellet. Utöver träningar hade många fullt upp med att kika in hotellområdet, sola och bada i havet.

Under måndagen åkte hela gänget in till Antalya Old Town där en klurig sprint väntade. Det bjöds på tekniska svårigheter i form av vägvalsproblematik och störningsmoment i form av de många hundarna som gärna hängde med ett bra tag efter löparnas ryggar. Efter träningen fanns möjlighet till shopping och fikastund i de härliga gränderna. På eftermiddagen åkte vi upp till Turkiets kanske finaste karta i Gebiz där vi möttes av solsken och en terräng beståendes av kuperad golfbana. I Gebiz stod en tuff långdistans på schemat där man utöver den fina och härliga terrängen möttes av större grönområden där tekniken blev avgörande.

Tisdagen innebar hotellbyte, men även en riktigt häftig resa upp till Selge, cirka två timmars bussresa på serpentinvägar upp till en liten by cirka 1 km över havet. Tyvärr bjöd dagen på regn och lite kallare väder, men det stoppade oss inte från att njuta till fullo i den extremt kuperade och steniga terrängen med antika arv. Efter en lång träning bjöd den väldigt fattiga lokalbefolkningen på lunch i ett av husen där vi fick sitta och äta i deras sovrum. Maten smakade utomordentligt och många passade dessutom på att köpa fina egenproducerade varor från damerna där. Efter lunch valde ett fåtal att springa nedför berget i dryga timmen, medan resten av gänget stannade längs vägen ned för photoshoots vid coola broar och häftiga vattenfall.

I och med hotellbytet bodde vi nu precis intill en angränsande karta där onsdagens förmiddagsträning bestod av tre olika springslingor på ca 3 km vardera i strandterräng med massvis av buskar och stigar. På eftermiddagen var det dags för en tuff medeldistans på kartan Aquadukt som bjöd på kuperad terräng. Detta var en ny karta för oss och många hade trötta ben när de kom imål.

På torsdagen åkte återigen till en kulturellt belagd träning där det fanns antika arv från gammal turkisk arkitektur. Träningen var belägen på toppen av ett berg och bjöd av den anledningen på brant sluttningsorienteringen och kartan var dessutom fylld av stenar. På kvällen stod återigen en natt på schemat, men denna gång med individuell start och på den sandiga kartan Sorgun. Det gällde verkligen att ha koll på orienteringen för tappade man bort sig kunde det ta lång tid att läsa in sig.

Sista lägerdagen startade med ett långpass på kartan Oymapinar där banan började i ett ravinområde som var brant och ganska svårframkomligt för att sedan övergå till mer löpbara höjder och mer trevlig växtlighet. Dagen avslutades med en sprint i Side där man fick testa på både sanddynor och ruiner samt mer modern stad under samma bana, kul och utmanande. Vissa fick även en rejäl pulshöjning när de träffade på en svart gigantisk hund.

Lördagen bjöd på tidig väckning och avresa 05.30 från hotellet får att hinna med flyget hem till Sverige igen. För den som är nyfiken på kartorna, så går dessa att hitta på livelox. 

Skribent: Anna Hallmén & Lovisa Persson

 

 

 

 

Sponsorer 2017

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: 0582-16155
E-post: This is a mailto link

Se all info