Hoppa till sidans innehåll

VM-medaljer i orienteringsskytte

19 AUG 2019 12:30
Gustav Hindér vann ett silver, ett brons och tog en fjärdeplats när VM i orienteringsskytte avgjordes i finländska Hollola.
  • Uppdaterad: 19 AUG 2019 12:30

Gustav har haft en snabbt stigande formkurva under sommaren och om VM bara hade bestått av orienteringsmomentet hade det blivit ännu högre placeringar.

Mästerskapet inleddes med den klassiska distansen på 11,1 km där en punktorientering var det första momentet. Här får man tidstillägg för varje mm fel. Därefter skulle deltagarna även skjuta 20 skott med tidstillägg för varje miss.

Gustav ledde länge tävlingen och hade fyra minuters ledning inför sista skyttet efter stark löpning. I mål blev det ett brons, 1.27 efter de Martin Jansson och Mikko Hölsö som delade segern.

På sprinten är det endast 10 skott och 3,8 km orientering. Här får man springa en straffrunda om man missar något skott. Gustav hade bäst tid av alla fram till första skyttet och kom till slut på en fjärdeplats med tiden 27.17, slagen med 1.32 och 24 s från medalj.

På den avslutande stafetten blev det ett silver för det svenska laget bestående av Johan Ek-Larsson, Johan Eklöv och Gustav. Gustav och finländaren kom in samtidigt till sista skyttet men tyvärr blev det en bom för mycket för Gustav så det blev ett silver för laget.

Summa summarum var det en fin helg för Gustav även om han var missnöjd med skyttet.

Resultat (välj tävling senare)

Skribent: Daniel Attås
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info