Hoppa till sidans innehåll

Vm-tester i Lettland

2018-06-19 13:29
  • Uppdaterad: 2018-06-19 13:46

VM-tester i Lettland

 

Några av oss Tisariter var i Lettland och sprang VM-tester i helgen. Tävlingarna var på torsdag 7/6 och lördag 9/6 där man sprang en medel på torsdagen och en långdistans på lördagen. Jag (Andrea) och Lilian åkte till Lettland redan på tisdagen för att hinna kolla in terrängen både på tisdag och onsdag. Josefin T som är lite coolare anslöt på onsdagskvällen och skippa då även att kolla in terrängen innan. Till en början fick man nästan en chock att terrängen var fin då kartan var väldigt grön men efter att ha tagit några kontroller på träningsbanorna insåg man att det var mest bröt ändå.

 

Vi bodde i en liten stuga som Josefin och Lilian letat fram. Den låg strax utanför Sigulda och erbjöd all lyx den Lettiska landsbygden har att erbjuda. Stugan hade en stor terrass där man kunde sola, en damm med massa fiskar som levde livet och även en studsmatta som mest användes av mig och Josefin. Med oss på vår resa och på boendet hade vi Lina Strand, Martin Regborn och Alva Olsson. När det inte var tävling åt vi mat tillsammans och snackade skvaller.

 

Stugan

 

Gott med mat

 

Mer till tävlingarna så gick de cirka 30 minuter från Sigulda. Tävlingsterrängen var lite småkuperad men hyfsat fin ändå. Båda tävlingarna gick på samma karta vilket gjorde att man på lången kunde känna ingen sig på några ställen. Medeldistansen var 4,8 km och det blev lite blandat resultat med olika nöjdhet. Placeringar: Josefin 8, Andrea 11, Lilian 16. Långdistansen var 9,9 km och segrartiden skulle vara 75 min enligt internationella regler och inte 90 min som vi har på långdistans i Sverige. Det tyckte jag var väldigt skönt då jag brukar vägga strax efter 90 min. Prestationsmässigt på lången lyckades Lilian med ett bra lopp. Resultat: Lilian 6, Josefin 9, Andrea 16.

 

Mellan de två tävlingarna var det en vilodag då vi på förmiddagen tog en kort träningstur. På eftermiddagen mötte vi upp lite fler av de som var nere i Lettland och fika. Efter fikat tog vi en liten promenad till Siguldas Tarzan-land där vi hitta en rodelbana som vi naturligtvis var tvungna att testa.

 

 

Efter långdistansen på lördagen var det roliga slut och det var bara att ta flyget hem till Sverige igen.

 

 

 

Skribent: Andrea Svensson
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

Sponsorer 2017

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: 0582-16155
E-post: This is a mailto link

Se all info