Hoppa till sidans innehåll

EM

2018-05-22 15:58
EM 2018 avgjordes utanför Lugano, Schweiz.
  • Uppdaterad: 2018-05-22 15:59

EM 2018 Lugano, Schweiz

Efter lyckade test-tävlingar i Skåne i april så fick både Lilian och Josefin chansen att representera Sverige på EM i södra Schweiz i början av Maj. Redan några dagar innan första tävlingen åkte större delen av truppen ner till boendet i staden Lugano i södra Schweiz. Fantastiskt fina omgivningar med sjö och berg som omgav stadskärnan. Vi hade varit i området redan i höstas och testat närliggande kartor men det är alltid skönt att få komma ut på relevanta kartor alldeles inför tävlingarna, se hur mycket av grönskan som vuxit upp osv. 

Josefin var uttagen att springa sprint och lång, medan Lilian bara var uttagen på medel från början men då flera i laget under veckan drabbades av lite sjukdom (som tur är ingen av oss två) så blev det start även i stafetten för Lilian. Vi är nog båda hyfsat nöjda med våra prestationer, som gav en 19:e plats på medeln för Lilian och 10:a på stafetten (i laget sprang också Emma Bjessmo och Alva Olsson). Josefin var besviken efter en definitionsmiss på sprintkvalet som hon tyvärr åkte ut på, men fick revansch på lången då hon gjorde ett starkt lopp på många sätt i den otroligt tuffa terrängen och slutade på 22:a plats. 
Vid sidan av tävlingarna hade vi en riktigt bra vecka, med kul häng på hotellet där det fanns en stor terrass med pingisbord, det spelades spel och det fanns papper, färg och penslar så man kunde måla lite om man blev rastlös. Bara några hundra meter från hotellet började gångstråket längs med sjön vid stadskärnan där man kunde köpa finkaffe och Italiensk glass. Vi hade också med oss kock-Henrik och fick grym mat varenda dag! Såklart tränades det en del mellan tävlingarna, och en och annan bergstopp hann vi besöka, ibland med kabinbana och ibland till fots. Som alltid var det väldigt kul att vara iväg med landslags-gänget, inspirerande och häftigt att få springa mästerskap med goda vänner! Och Schweiz bjöd i vanlig ordning på fantastiska upplevelser!

Skribent: Lilian Forsgren
  1. Jättebra och intressant reportage....Fina kort...

    (Maude 2018-05-22 kl 23:55) Anmäl

 

 

 

 

Sponsorer 2017

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: 0582-16155
E-post: This is a mailto link

Se all info