Hoppa till sidans innehåll

Höör här om årets sista träningsläger – som bjöd på det lilla extra

03 DEC 2018 18:26
Under helgen över första advent åkte större delen av Elitgruppen och mindre delen av ungdomsgänget ner till Höör i Skåneland för att testa på terrängen inför kommande 10MILA som ska gå i Glimåkra.
  • Uppdaterad: 03 DEC 2018 18:26

Under helgen över första advent åkte större delen av Elitgruppen och mindre delen av ungdomsgänget ner till Höör i Skåneland för att testa på terrängen inför kommande 10MILA som ska gå i Glimåkra. Så seriösa är vi. Men det var också en chans att träffa klubbkompisar och få skoja runt lite.

Efter en lite kortare arbetsdag på fredagen tog sig ett par bilar neråt landet för att gemensamt kunna köra det första nattpasset ihop. Vid ankomst fastslogs det snabbt att täckningen var obefintlig, förutom för Affe som visade sig skula bli den mest populära killen på plats med både internet och samtalsmottagning. Men åter till träningen där både skärmar och enheter var uthängda av pappa Hallmén som åkt ner tidigare för att styra upp. På gafflade banor sprang både ungdomar och seniorer iväg vid given signal och det var härligt att se hur en del dominerade i mörkret.

De som var snabba tillbaka fick bästa platserna i den nybyggda bastun, och ryktet säger att termometern stod på 93oC där inne. Det fick brandlarmet precis utanför bastudörren att tjuta igång och alla dessa dosor som fanns monterade överallt fick allas pekfingrar att tryckas in i öronen. För att kunna stänga av larmet behövdes en nyckel som befann sig 2,5h bort, så det var bara att tålmodigt vänta. Den med lägst smärtgräns visade sig vara Filip som tappert skruvade ner alla dosor och gick och la sig. Runt midnatt var nyckeln äntligen på plats och allt var återigen återställt.

På lördagen vaknade vi och kände genast att decembers inträde skulle föra gott med sig. Linda hade vaknat tidigt och ordnat lyxigare frukost än vanligt. Både kokta ägg och gröt gjord i stor kastrull på spisen stod redo. Vi var alla väldigt lyckliga. Förmiddagens olträning bestod av snackdistans i klunga på en bana över 10km. Men till en början följde de mest erfarna seniorerna upp ungdomarna för att kunna ge lite tips på vägen och imponeras över hur duktiga dem är. Vi fick alla öva på att orientera rakt i grön- och slyområden.

Lagom till att lunchen stod serverad skedde nästa missöde: vattenpumpen slutade fungera och vi fick klara oss på de saftglas vi hade. Diskpojkarna, denna gång klubbens ungdomar, hämtade vatten i sjön nedanför huset och kokade upp diskvatten för hand. Alla som slapp hjälpa till tyckte att det var kul, men det tog sin tid att få det klart. I samma veva försvann även elen på sina ställen och vi insåg att detta boende som till en början hade så stor potential hade börjat falla samman. Från att vid frukost sväva uppe bland molnen var vi nu nere på jorden igen.

Trots vattenbristen gav sig alla ut på lördagens nattpass i god andra. Lägermästerskap med långdistanskaraktär och individuell start, återigen med sportident. Det var en lite vitare skog som erbjöds och det var istället vägvalen som gjorde det klurigt. Efteråt var alla måttligt trötta och den stora frågan hur duschandet skulle lösas kvarstod. Men det var ordnat så alla åkte bort till Ringsjö OK’s klubbstuga för att uppleva lycka ännu en gång. Duschutflykten till Höör avslutades med middag på restaurang och stämningen var riktigt trivsam.

Tillbaka på gården hade Filip ännu en gång gått iväg för sig själv för att grubbla lite. Denna gång hittade han en knapp i ett litet rum som man kunde trycka på. Motorskyddet på vattenpumpen hade lösts ut men med ett enkelt tryck började vattnet igen pumpas ut i kranarna. Elitgruppens utnämnda handyman är numera Filip Jacobsson! Ungdomarna ordnade upp en lekkväll och dem var både snabbare och bättre på ”land, hav, skepp” än de äldre. Bröderna Helmersson gick därifrån nästan helt obesegrade. Som grädde på moset på en bra lördagskväll bjöd Kfumboys på riktigt goda saffranskladdkakor.

På söndagsmorgonen sprang vi ut för att få ett fjärde och sista träningspass. En momentbana i småklungor som blev en bra avslutande genomkörare. En sista lunch på boendet satte punkt på en bra helg, men frågan om vi lyckades pruta ner priset på boendet i och med alla missöden kvarstår.  Minst två försökte sig på en prisförhandling men det verkade inte vara en enkel match. Kul hade vi alla fall, med mycket skämt sinsemellan. Både bland tisarna, kfumarna, milarna och roxarna. Och den enda regeln inför 10MILA är att inte korsa mörkgröna områden. Orienteringen är inte det svåra, det är att inte fastna i svårlöpta områden. Främst i steniga och gröna partier.

Skribent: Josefin Tjernlund
  1. Mycket underhållande läsning och lägret var ju fantastiskt!

    (Elle 2018-12-05 kl 10:51) Anmäl
  2. Hahaha! Det är inte hur man har det; utan hur man tar det....

    (Monkan 2018-12-04 kl 13:41) Anmäl
  3. Mycket härligt reportage...

    (Maude 2018-12-04 kl 11:34) Anmäl

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: 058216155
E-post: This is a mailto link

Se all info