Hoppa till sidans innehåll

Läger i Spanien

24 FEB 2020 19:06
Under vecka åtta var det några Tisare som åkte ned till Spanien tillsammans med ÖLOF. Resan var uppdelad på två olika platser där det första stoppet var Bullas som ligger strax utanför Murcia.
  • Skapad: 24 FEB 2020 19:06

Alla flög ned lite olika flyg på lördagen men de som flög tidigt från Stockholm kunde börja träningsveckan med ett pass redan lördag eftermiddag. På kvällen var alla på plats på hotellet i Bullas och kunde njuta av en lax eller möjligen någon annan röd fisk till middag. En säker sak med middagen var i alla fall att den smaka fisk vilket föll de flesta i smaken. Nästa dag väntade en rolig sprint i en närliggande stad där det fanns en liten borg/fästning mitt på sprintkartan. Några körde snabbt och andra valde att ta det lugnt och fokusera på vägvalen. På eftermiddagen var det en medeldistans i ett lite mindre fint område med massa tuvor och allmänt grönt.

 

Andra dagen på lägret åkte vi på en heldagsutflykt till Pinoso för att köra två träningar. Denna dag började med lite ”spänning i vardagen” när google maps hänvisa till en väg som visade sig vara väldigt brant och ha massa hål. Där var det en viss bil som körde först och ledde hela karavanen av bilar in på den här vägen. Halvvägs insåg ledarbilen att räkningen skulle bli dyr hos hyrbilsföretaget om bilarna skulle ta sig uppför den vägen. Efter lite backning så löste sig allt och Tomas hade själv hittat en annan väg upp till träningen som gick bättre att köra på. Den här kartan som båda passen var på erbjöd ganska branta backar och så kallade ”dödsraviner”. Ravinerna som var markerade med branter var helt enkelt inte passerbara vilket gjorde att orienteringen blev lite mer spännande. På eftermiddagen tränade några ett andra pass medan andra åkte till ett bad som var varmt och skönt enligt ryktena.

 

 

Tredje dagen var en ganska standarddag med två träningar i närheten av Bullas. Lunch och middag åt man på hotellet. Förmiddagens träning var en långdistans där de flesta valde att springa i grupper och ha lite trevlig snackdistans. Denna bana hade några av oss redan sprungit för 3 år sedan. På eftermiddagen var det en träning som många av oss nog inte kommer återvända till då den bara var grön. Tror vi alla är överens om att det ändå var tekniskt utmanande då det var som en djungel. PÅ kvällarna efter middagen brukade det oftast bli lite spelhäng/lek eller så valde några att kolla lite fotboll.

 

På onsdagen var det dags att byta boende, från Bullas till La Marina som ligger vid kusten utanför Alicante. Innan avfärd mot stranden sprangs det en sprint i en by utanför Bullas. I denna sprintby pallades en av de suraste apelsinerna någon av oss någonsin smakat. Efter att ha ätit den upplevs nog inget annat som surt längre.

 

 

I La Marina bodde de flesta i så kallade Bungalows eller som på svenska kallat stugor. Det blev lite trubbel vid incheckningen för fyra av tisariterna då det redan bodde några norrmän i stugan som nyckeln ledde till. Därför fick Johan, Lovisa, Josefin och jag (Andrea) bo i ett radhus 500 m från campingområdet.

 

Resterande dagar bjöd mestadels på härlig strandterräng i anslutning till boendet. Träningarna var bland annat en kontrollplock med 50 kontroller, ett SI-race som var 6km och en keps-OL. En dag var det även en sprint i Alicante nedanför borgen som finns där. Det blev en väldigt jobbig sprint med mycket trappor upp och ned. När majoriteten var och sprang sprint var det några kämpar som valde att åka iväg 1h för att springa upp på ett berg. Det behövdes springas cirka 900 höjdmeter uppför för att ta sig upp på berget och vad bilderna säger så var det garanterat värt det.

 

 

 

 

Hela lägret var på topp som vanligt och vi hoppas fler vill följa med på utlandsläger nästa gång det blir av. De flesta träningarna går att hitta på livelox för den som är nyfiken.

Skribent: Andrea Svensson
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info