Hoppa till sidans innehåll

Lång-DM

15 SEP 2020 14:37
35 tisare kom till start när årets Lång-DM avgjordes vid Digerberget utanför Nora.
  • Uppdaterad: 15 SEP 2020 14:37

Årets säsong har som bekant varit väldigt speciell. Det har varit väldigt få chanser att tävla under året, därför var det extra kul att årets DM-tävlingar blev av. Personligen trodde jag nog att fler än 35 tisare skulle ta chansen att få tävla. Arrangören hade delat upp startfältet klubbvis för att inte ha för många löpare i tävlingsområdet samtidigt och att man bara skulle träffa personer man annars träffar. På långdistansen hade vi start mellan 13:00-13:30. Väderprognosen lovade ihållande regn men det var mestadels uppehåll, några skurar föll dock.

Starten var belägen vid foten av Digerberget och många klasser började sedan med en klättring uppför. Terrängen var mestadels fin och jag tyckte min bana var trelig och varierande. Som Huskvarnabo är man dock inte van med all undervegetation som det är i den fina tallskog som finns i Närke. Här nere har vi mest gran och lite löv och därmed ingen ljung eller blåbärsris så det sög musten ur benen.

Det blev DM-guld till sex tisarlöpare, Anja Niggli (D10), Lars Niggli (H10), Emil Larsson (H16), Simone Niggli (D21), Matthias Niggli (H45) och Anders Attås (H50). Utöver det blev det fem silver och tre brons.

 

Nedanstående citat är hämtade från tisargruppen i strava, det är löparnas egna ord om sina lopp. (Om du använder strava men inte är med i tisargruppen, gå gärna med där.)

Gustav Hindér (H21): Bra känsla fysiskt, men en hel del missar och dumma beslut. Lite väl långt efter Regborn, men en pallplats blev det i alla fall.

Lasse Wall (H65): Slarv på slutet gjorde att DM-tecknet gick åt fanders😩

Anna Hallmén (D21): Vilken katastrofal teknisk insats av mig på dagens långdistans. Vet inte vad jag höll på med. Jobbade alldeles för lite med kompass och riktning och var inte alls konsekvent i min orientering. Började med att missa 5 min till K1 där jag inte alls fick ihop det med kurvbilden och hade svårt att läsa in mig. Därefter ok genomförande fram till K11, några dumma vägval och en kontrollmiss till K5 i ringen där jag slarvade med riktningen men i övrigt bra. Till K11 spårar det dock helt ur, känns som jag la kompassen i fickan och glömde bort hur man orienterar. Kunde inte läsa in mig alls och sprang bara runt och irrade. Där rann väl typ 7-8 min iväg. Nej, det här loppet vill jag mest bara glömma. Positivt: hade energi hela loppet, så sportdryck och fel gjorde sitt. Nya tag imorgon!!

Jakob Attås (H21): Är man inte orienteringstränad så är man inte! Tog mig runt iaf det var kul.

Resultat

Livelox

Skribent: Daniel Attås
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info