Hoppa till sidans innehåll

Lång-SM

2018-09-11 14:27
Den första av höstens SM-tävlingar avgjordes i form av en mycket tuff långdistans.
  • Uppdaterad: 2018-09-11 15:41

I helgen avgjordes höstens första SM-tävling i de småländska skogarna kring Hok, strax söder om Jönköping. Vi var ett stort gäng tisare på plats och kämpade i den tuffa terrängen.

Tomas hade helt klart klarat av uppdraget att fixa boende nära arenan. Det är inte många gånger man kan se upploppet direkt från sovrumsfönstret. Det kändes lite märkligt att passera arenan på väg mot samlingsplatsen och karantänen. Helgen inleddes med kval på lördagen. Terrängen var tuff och kartan aningen svårtolkad i vissa områden. Att hitta fina stråk verkade vara ett vinnande koncept om man inte ville brotta sig fram i skogen. Smutsiga, trötta men fortfarande glada passerade våra löpare mållinjen. Totalt tog sig 8 av 10 tisare vidare till A-final. Där stod Andrea och Gustav för imponerande insatser i sina kvalheat och slutade på plats 3 och 4. Johan och Erik fick istället ställa klockan tidigt och kämpa i H21 B- respektive C-final.

När tävlingen var slut gällde att börja samla energi inför söndagens lopp. Vi i tisaren vet ju hur man gör det på bästa sätt – genom lekar såklart! Vi alla hade ju spanat in trampbilarna som fanns parkerade vid lekplatsen och Johan och Erik slog sina kloka huvuden ihop och ordnade en rafflande stafett med dessa bilar. Efter att vi alla hade ställt upp oss i längdhopprekordordning delades vi in i tre olika lag. Det blev en tuff fight runt återvinningskärlen innan lag 3 kunde passera mållinjen som segrare!

Det blev söndag och dags för final. Samma tuffa terräng väntade, men denna gång med betydligt längre och klurigare långsträckor. I D21 kunde Josefin tackla den 13 km långa banan bäst av tisartjejerna. Hon lyckades inte försvara sin tredjeplats från förra årets långdistans-SM men slutade på en finfin 6e plats, 17 minuter efter segrande Tove Alexandersson och 5 minuter från bronset. Mellan Ellinor, Andrea och Lovisa var det desto tightare. Alla tre tjejerna hade sluttider inom knappa två minuter, och tog placeringarna 18, 20 och 23. I herrseniorklassen hade både Gustav och Daniel det svårt att matcha toppnamnen. Gustavs lyckades inte plocka fram den fina form han visade under kvalet, men lyckades ändå knipa en 23e plats. Daniel kände redan vid målgången efter kvalet att krafterna inte fanns där till 100%. Men han kämpade sig igenom hela den 15,4 km långa finalbanan och slutade 37a. I juniorklasserna var Olle den enda deltagaren från tisaren. Även han kämpade väl och slutade 31a i H20.

Det ska även tilläggas att Tomas Hallmén mest troligt var den som var nöjdast efter tävlingen. Han gick inte hem med ett, inte heller två, utan TRE fina priser från publiktävlingen. En buff, en regnponcho och en polkagrisstång. Det gäller ju att välja rätt tävling (och i det här fallet en tävling där alla som tar sig i mål får pris).

SM-tävlingarna fortsätter nästa helg med medel och stafett. Då ser vi fram emot nya topplaceringar!

Skribent: Ellinor Eriksson
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

Sponsorer 2017

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: 0582-16155
E-post: This is a mailto link

Se all info